Connect with us

ADMINISTRAŢIE

INIŢIATIVĂ: Taxa de habitat trebuie eliminată total pentru imobilele nelocuite!

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a propus Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate Dâmboviţa eliminarea taxei de habitat pentru imobilele nelocuite. Edilul a mai lansat şi ideea transformării taxei pentru ridicarea şi transportul gunoiului menajer în tarif, iar ADI Salubritate să încheie contracte individuale cu fiecare proprietar în parte.

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a propus Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate Dâmboviţa eliminarea taxei de habitat pentru imobilele nelocuite. Edilul a mai lansat şi ideea transformării taxei pentru ridicarea şi transportul gunoiului menajer în tarif, iar ADI Salubritate să încheie contracte individuale cu fiecare proprietar în parte.

„Am solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «Reabilitarea colectării, transportului, depozitarii, prelucrării deșeurilor solide În județul Dâmboviţa» modificarea modului în care se încasează taxa de habitat.

Consider că este anormal ca cei care nu locuiesc într-un imobil să plătească această taxă. La fel, consider că este anormal ca serviciile de asistenţă socială ale primăriilor să efectueze sute de anchete sociale pentru reducerea taxei de la 21 lei la 12 lei sau 8 lei!

Solicitarea noastră este simplă și foarte ușor de pus în practică. În cazul în care valoarea facturii de energie electrică la respectivul imobil este 0 lei, atunci și valoarea taxei de habitat pentru luna respectivă trebuie să fie 0 lei!

Sunt convins că demersul meu va fi sprijinit și de ceilalți primari din județ și că cei din conducerea ADI vor da curs solicitarii”, precizează Constantin Ana.

costi ana taxa habitat

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Pantelimon

    17 februarie 2018 at 10:46

    Mi se pare absolut normala propunerea, mai ales ca cei care nu locuiesc in acele gospodarii platesc aceasta taxa acolo unde detin domiciliul. As mai avea o intrebare: obligatia de a plati taxa ce servicii ofera gospodariei respective? nu am citit nimic in acest sens

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

href=”https://news.google.com/publications/CAAqLAgKIiZDQklTRmdnTWFoSUtFR2x1WTI5dGIyUXRiV1ZrYVdFdWNtOG9BQVAB?ceid=RO:ro&oc=3&hl=ro&gl=RO” target=”_blank” rel=”noopener”> Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite