Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INIŢIATIVĂ: Taxa de habitat trebuie eliminată total pentru imobilele nelocuite!

INIŢIATIVĂ: Taxa de habitat trebuie eliminată total pentru imobilele nelocuite! 

Constantin Ana - primar oraşul Pucioasa

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a propus Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate Dâmboviţa eliminarea taxei de habitat pentru imobilele nelocuite. Edilul a mai lansat şi ideea transformării taxei pentru ridicarea şi transportul gunoiului menajer în tarif, iar ADI Salubritate să încheie contracte individuale cu fiecare proprietar în parte.

„Am solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «Reabilitarea colectării, transportului, depozitarii, prelucrării deșeurilor solide În județul Dâmboviţa» modificarea modului în care se încasează taxa de habitat.

Consider că este anormal ca cei care nu locuiesc într-un imobil să plătească această taxă. La fel, consider că este anormal ca serviciile de asistenţă socială ale primăriilor să efectueze sute de anchete sociale pentru reducerea taxei de la 21 lei la 12 lei sau 8 lei!

Solicitarea noastră este simplă și foarte ușor de pus în practică. În cazul în care valoarea facturii de energie electrică la respectivul imobil este 0 lei, atunci și valoarea taxei de habitat pentru luna respectivă trebuie să fie 0 lei!

Sunt convins că demersul meu va fi sprijinit și de ceilalți primari din județ și că cei din conducerea ADI vor da curs solicitarii”, precizează Constantin Ana.

costi ana taxa habitat

Răspuns la INIŢIATIVĂ: Taxa de habitat trebuie eliminată total pentru imobilele nelocuite!

  1. Pantelimon

    Mi se pare absolut normala propunerea, mai ales ca cei care nu locuiesc in acele gospodarii platesc aceasta taxa acolo unde detin domiciliul. As mai avea o intrebare: obligatia de a plati taxa ce servicii ofera gospodariei respective? nu am citit nimic in acest sens

     

Adaugă un Comentariu

*