Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INIŢIATIVĂ: Unirea, promovată de la firul ierbii! Programul începe în comunele Filipeştii de Târg şi Cumpăna

INIŢIATIVĂ: Unirea, promovată de la firul ierbii! Programul începe în comunele Filipeştii de Târg şi Cumpăna 

miting chisinau 13

La iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012, până la finalul lunii septembrie, 10.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, reprezentând diferite categorii sociale, vor vizita România pentru a vedea beneficiile viitoarei uniri. Programul începe astăzi, în comunele Filipeştii de Târg – judeţul Prahova şi Cumpăna – judeţul Constanţa.

„Viitoarea unificare trebuie să provină de la firul ierbii, de la dorința ambelor populații și credem că această dorință va fi stimulată prin cunoaștere. Cu bune și cu rele, frații de peste Prut trebuie să ne cunoască și nu le putem prezenta numai Bucureștiul sau alte centre urbane. În ciuda defetismului nostru, România are multe modele de succes în societatea de atăzi”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

În Filipeştii de Târg, 30 de profesori din Republica Moldova vor fi prezente, astăzi, de la ora 18:00, la dezvelirea bustului boierului Pană Filipescu, în cadrul complexului muzeal cu acelaşi nume, pe care Consiliul Judeţean Prahova l-a reabilitat cu fonduri europene nerambursabile. De asemenea, cadrele didactice din Basarabia vor participa la cursuri privind identitatea națională comună a celor două state și vor vizita obiectivele de importanță culturală din zonă.

Tot în această seară, în comuna constănțeană Cumpăna, 100 dintre basarabenii veniți pe jos din Chișinău către România vor fi primiți de către primarul comunei, Mariana Gâju, în ceea ce se auto intitulează ca fiind un „sat european”. Tinerii vor mărșălui simbolic și vor trece pe lângă unele proiecte finalizate deja cum ar fi școala de balet sau sala de scrimă din localitate.

Adaugă un Comentariu

*