Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ÎNMORMÂNTARE: Trenul regal cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a adunat în gări mii de români!

ÎNMORMÂNTARE: Trenul regal cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a adunat în gări mii de români! 

Sursa foto: stirileprotv.ro

Trenul regal care a transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a pornit din staţia CFR Bucureşti-Băneasa spre Curtea Argeş, în jurul orei 14:45 şi a circulat cu viteză redusă în staţiile CFR Chitila, Titu, Găeşti şi Piteşti. Pe întreg traseul feroviar, s-au adunat cetăţeni pentru a aduce un ultim omagiu celui care a fost Mihai I al României.

Pe peroanele gărilor din Titu şi Găeşti, mii de dâmboviţeni, locuitori ai celor două oraşe, dar şi cetăţeni veniţi din ale colţuri ale judeţului, au aşteptat tăcuţi zeci de minute sosirea trenului regal. În momentul în care, în zare, s-a auzit şuieratul locomotivei, cei prezenţi au început să scandeze „Regele Mihai” şi au aruncat cu flori spre garniturile de tren. Mulţi bătrânei, nostalgici după monarhie, aveau ochii plini de lacrimi.

La Găeşti, s-a aflat pe peron şi primarul Grigore Gheorghe. Lângă el, în gara de obicei pustie şi nebogată în seamă, sute de sute de oameni. Mulţi aveau drapeluri tricolore, pe care le fluturau cu putere.

Sursa foto: bugetul.ro

Sursa foto: bugetul.ro

La Piteşti, pe o distanţă de circa un kilometru în jurul gării, pe ambele părţi ale căii ferate, circa 5.000 de români au aşteptat sosirea trenului regal. Oamenii au aruncat flori, au aprins lumânări, candele şi telefoanele mobile. La sosirea trenului, în megafoanele montate pe peroane răsuna imnul regal. Şi aici, s-a strigat numele Regelui Mihai. Membrii familiei regale au salutat de la geam mulţimea.

La Curtea de Argeş, staţia terminus a acestei călătorii istorice şi triste pentru români, alte mii de persoane. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost coborât din vagon de către militari ai Regimentului 30 Gardă şi dus pe umeri până la maşina mortuară.

Ceremonia religioasă a înhumării de la Noua Cadedrală a Mănăstirii Curtea de Argeş a fost oficiată de ÎPS Nifon – mitropolit şi arhiepiscop al Târgoviştei, ÎPS Calinic – arhiepioscopul Argeşului şi Muscelului şi ÎPS Iosif – mitropolit al Europei Occidentale.

Sursa foto: adevarul.ro

Sursa foto: adevarul.ro

Adaugă un Comentariu

*