Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » ÎNOT: Cristi Neacşu, primul dâmboviţean ajuns în „Top ten” la un Campionat Naţional

ÎNOT: Cristi Neacşu, primul dâmboviţean ajuns în „Top ten” la un Campionat Naţional 

Sursa foto: www.gazetadetitu.ro

Cristi Neacşu, 14 ani, din oraşul Titu, este primul înotător din judeţul Dâmboviţa care a reuşit o clasare în „Top ten” la un Campionat Naţional. S-a întâmplat la Pentatlonul de cadeţi organizat, la sfârşitul anului 2017, la Piteşti. Potrivit antrenorilor săi, Anca Pătrăşcoiu şi Octavian Postolache, de la ACS Contratimp, Cristi este un sportiv talentat, conştiincios, hotărât şi extrem de ambiţios.

Cristi Neacşu a început înotul la vârsta de 8 ani, în oraşul natal, sub coordonarea lui Gheorghe Tzitzeclis, iar de un an s-a transferat la ACS Contratimp şi se pregăteşte la Centrul de Nataţie din Târgovişte, astfel că acum este nevoit să suporte şi naveta. Pentru Cristi însă, sunt eforturi fireşti în sportul de performanţă.

Deşi a încheiat primul său adjudecându-şi o medalie de aur şi una de argint, spune că nu a visat să ajungă în primii 10 înotători ai ţării la categoria sa de vârstă. Acum însă, îşi doreşte să câştige o medalie la Campionatul Naţional. Mărturiseşte că preferă proba 100 m liber şi înoată zilnic aproximativ 4 kilometru.

Adaugă un Comentariu

*