Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INSTITUŢIILE DE CULTURĂ DIN DÂMBOVIŢA, LA CHEREMUL CONSILIERILOR JUDEŢENI! Cum se schimbă puterea, cum apare nevoia de reorganizare

INSTITUŢIILE DE CULTURĂ DIN DÂMBOVIŢA, LA CHEREMUL CONSILIERILOR JUDEŢENI! Cum se schimbă puterea, cum apare nevoia de reorganizare 

cjd 2013

De mai multe luni, se încearcă reorganizarea instituţiilor judeţene de cultură, în sensul desfiinţării Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi înfiinţarea Filarmonicii Muntenia şi a Centrului pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Dâmboviţa. Ei bine, şi în şedinţa extraordinară de lucru care a avut loc săptămâna aceasta, respectivele proiecte de hotărâre au picat la vot.

S-au exprimat împotrivă, aleşii de la PDL. Până la urmă, într-un gest firesc, din moment ce ei sunt cei care au înfiinţat, după câştigarea alegerilor în 2008, Centrul Judeţean de Cultură, prin desfiinţarea fostelor instituţii care acţionaseră până la acel moment, inclusiv Filarmonica Muntenia care se doreşte astăzi a fi reînfiinţată. La baza acelei decizii a stat un raport de consum cultural care scotea la iveală diferite anomalii din sistem.

De partea cealaltă, aleşii de la USL spun că fosta conducere a judeţului a folosit Centrul Judeţean de Cultură mai mult ca pe un… restaurant, decât ca o instituţie de cultură, finanţând cu prioritate acţiuni de protocol şi uitând de creaţia culturală. La baza acestor acuzaţii stă un raport de audit.

Una peste alta, situaţia instituţiilor judeţene de cultură este de câteva luni incertă. Se doreşte această reorganizare, care înseamnă practic revenirea la ceea ce a fost în 2008, dar proiectele de hotărâre nu reuşesc să întrunească numărul de voturi necesar pentru adoptare.

Adaugă un Comentariu

*