Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INSTRUMENT: Oraşele din Uniunea Europeană pot face schimb de bune practici online!

INSTRUMENT: Oraşele din Uniunea Europeană pot face schimb de bune practici online! 

Corina Creţu - comisarul european pentru politică regională (Sursa foto: Facebook Corina Creţu)

Oraşele din ţările Uniunii Europeane au la dispoziţie, din 12 octombrie 2016, un portal pentru schimbul de bune practici şi dezvoltarea strategiilor urbane. Platforma oferă informații actualizate despre politicile UE precum adaptarea la schimbările climatice, mobilitate sau economia circulară, politici cu impact direct asupra orașelor și zonelor urbane. Se regăsesc, de asemenea, informații clare despre oportunitățile de utilizare a instrumentelor financiare, precum și despre evenimente legate de dezvoltarea urbană – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Orașele joacă un rol crucial în mobilizarea cetățenilor și consumatorilor și în promovarea schimbării prin investiții în reabilitarea clădirilor,elaborarea unui plan de transport sustenabil, creșterea gradului de conștientizare în rândul cetățenilor, folosirea noilor tehnologii, sprijinirea consumatorilor vulnerabili și multe altele. Astfel, lansăm instrumente ce vor permite orașelor să experimenteze noi idei și să vadă dacă sunt fezabile sau folositoare”, a spus Maroš Šefčovič – vicepreședintele Comisiei Europene responsabil pentru Uniunea Energetică.

Noul portal va ajuta orașele să facă față unor provocări precum nevoia asigurării de locuințe, eficiența energetică sau accesibilitate, prin utilizarea pe cât de mult posibil a oportunităților oferite de finanțarea din fonduri europene. Totodată, oferă un punct unic de acces către indicatorii comuni privind situația actuală și tendințele din peste 800 de zone urbane europene – în ceea ce privește aspectul demografic, dezvoltarea economică sau accesul la servicii, de exemplu. Această bază de date va permite autorităților urbane și părților interesate să compare informații, să fixeze puncte de referință și să monitorizeze.

„Aceste platforme reprezintă esența Agendei Urbane: să fim conectați și să învățăm unii de la alții. În curând voi avea plăcerea să merg la Quito pentru Conferința Naţiunilor Unite pentru locuinţe şi dezvoltare urbană durabilă (Habitat III) și să prezint Agenda Urbană a Uniunii Europene, care cred că poate fi un exemplu pentru alte regiuni din lume”, a completat Corina Creţu – comisarul pentru politică regională.

Răspuns la INSTRUMENT: Oraşele din Uniunea Europeană pot face schimb de bune practici online!

  1. dezgustatul

    Vai de mine si de mine! Ce se va intampla de acum inainte cu „vizitele de lucru” (cu nevasta, copii, catel si purcel) ale alesilor poporului? Ce se va intampla cu vestita POLITIE LOCALA a Targovistei? Oare sa nu se mai poata duce prin Spania ca sa se inspire pe banii nostri? Ce nenorocire… Daca ar mai sta si prin oras, ar putea vedea ca, in parcarea de la Piata 1 Mai, chiar alaturi de locurile unde stau cu orele in masinile de serviciu, taind frunza la cainii comunitari, stau „taximetristii la negru” si cei care vand tuica si alte produse direct din portbagaj, iar tu, care vrei sa iei de 1 leu marar ori patrunjel ori cartofi sau varza cu sacul, pentru iarna, nu gasesti un loc de parcare. Sarmanii de ei, sa nu mai plece in strainatate sa se „instruiasca’?

     

Adaugă un Comentariu

*