Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » INSTRUMENT: Uniunea Europeană conectează electronic 15.000 de instituții sociale!

INSTRUMENT: Uniunea Europeană conectează electronic 15.000 de instituții sociale! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.bankingnews.ro)

Comisia Europeană a lansat, la începutul acestei luni, o platformă online care va conecta electronic aproximativ 15.000 de instituții din domeniul asigurărilor sociale din statele membre UE, precum și din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – informează Centrul Europe Direct Târgoviște.

Sistemul electronic de schimb de informații (EESSI) va aduce beneficii cetățenilor care au trăit și lucrat în mai multe dintre țările participante, prin calcularea mai rapidă și eficientă a drepturilor lor de asigurări sociale.

Țările participante au la dispoziție doi ani pentru conectarea sistemelor naționale la platforma online centrală. Astfel, în luna iulie 2019, schimbul electronic de informații într-un mod simplu, rapid și sigur va deveni o realitate în Europa. Statele membre UE vor fi sprijinite în următorii ani în vederea implementării și mentenanței sistemului.

Noul instrument marchează un important pas înainte în modernizarea coordonării în domeniul asigurărilor sociale, prin înlocuirea schimbului de informații pe suport de hârtie între instituțiile relevante, permițând astfel un transfer mai rapid, mai facil și mai sigur al datelor de asigurare socială în întreaga Europă și în afara ei. Acest lucru va facilita, de asemenea, combaterea fraudelor și erorilor, prin utilizarea de către instituțiile de asigurări sociale naționale a unor documente electronice standardizate, în propria limbă, ce va garanta că datele transferate sunt corecte și complete.

Adaugă un Comentariu

*