Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » INSTRUMENT: Votanţii din străinătate au la dispoziţie aplicaţia mobilă ROdiaspora

INSTRUMENT: Votanţii din străinătate au la dispoziţie aplicaţia mobilă ROdiaspora 

Sursa foto: media.rtv.net

Pentru alegerile parlamnetare din 11 decembrie, au fost organizate 417 secţii de votare în afara graniţelor ţării, spre care au fost trimise aproape două milioane de buletine de vot. Românii din Diaspora vor vota vota pe parcursul a aproximativ 36 de ore. Din cauza fusului orar, primele secţii de votare se deschid sâmbătă la ora 20:00 în Australia şi Noua Zeelandă, iar ultimele se închid luni la 06:00 pe coasta de vest a Americii de Nord.

GovITHub, programul guvernamental care reunește 20 de bursieri din domeniul IT cu scopul de a îmbunătăți infrastructura informatică a instituțiilor publice româneşti, a lansat o aplicaţie pentru mobil, disponibilă deja în Google Play. ROdiaspora pune la dispoziţia utilizatorilor de device mobil Android:
• Cele mai apropiate secții de votare din afara țării, identificabile din orice punct al globului
• Mini-Ghidul Alegătorului Român din Străinătate, cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre vot
• Informații despre lista de candidați care vor reprezenta diaspora în Senat și Parlament, furnizată de Biroul Electoral Central
• Toate punctele de prezență oficială ale României pe harta lumii (ambasade, consulate etc)
• Recomandări de informații esențiale dezvoltate de către Ministerul Afacerilor Externe pentru a sprijini comunitatea românească din străinătate (Ghidul de reîntoarcere în România, Ghidul lucrătorului român în străinătate, Ghidul Fiscal al Românului din străinătate)
• Un scurt sondaj despre experiența utilizatorilor și acuratețea datelor prezentate, în vederea îmbunătățirii viitoare a geo-localizării punctelor de interes

După alegerile parlamentare din 11 decembrie, aplicația ROdiaspora va îngloba noi funcţionalităţi, ce vor facilita descoperirea pe harta lumii de comunităţi româneşti locale, precum şi informaţii privind asociaţii româneşti, lăcaşe de cult, instituţii, medici sau restaurante cu specific românesc.

Aplicația ROdiaspora este disponibilă gratuit spre descărcare la adresa http://bitly.com/ROdiaspora

Adaugă un Comentariu

*