Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Interceptarea, ca untul pe pâine în statul de drepţi!

Interceptarea, ca untul pe pâine în statul de drepţi! 

ion obagila 1Gata, acum sunt ferm convins! Trăim într-un stat totalitar. Restul e vrăjeală. Libera circulaţie, dreptul la exprimare, libertăţi, bombonele şi alte mofturi cum le numea doamna Prună, sunt aşa, să de-a bine la culorile Europei care ne-a înfiat şi ne tratează ca pe un copil vitreg.

După ce treci un ochi pe statistica realizată de avocatul Radu Chiriţă de la Baroul Cluj, te ia cu fiori reci. Constaţi că noi, bieţii români, suntem supravegheaţi de instituţiile de forţă non-stop. Că nu mai avem posibilitatea să tragem un pârţ fără să fie interceptat şi stocat.

Nu asta este ţara pentru care mulţi dintre noi ne-am bătut în decembrie 1989 şi mulţi ani după. Nu aici am dorit să ajungem, la acest moment în care instanţele de judecată, alcătuite, evident, tot din români, să acorde mandate de interceptare pe bandă rulantă.

Infractorii, fraţilor, îi puteţi prinde, dacă sunteţi bine şcoliţi şi bine intenţionaţi, urmărindu-le faptele, adunând dovezi, probe, nu ascultând telefoane, interceptând şi musca din dormitorul subiectului. Păi, ce facem? Ne-am întors la vremurile de tristă amintire? Ajungem din nou să ne uităm în spatele nostru de o sută de ori, să vedem dacă ne urmăreşte cineva cu instalaţia de captat sunete ambientale?

Creştem din nou nivelul de suspiciune. Ne punem lacăt la gură. Devenim un fel de zombi, buni de mânaţi în direcţia vrută de binoame, trinoame şi ce-o mai fi?

Domnilor politicieni, poate aţi auzit şi dumneavoastră: 100.000 de mandate de interceptare admise de judecători, nu mai punem la socoteală ce-o fi pe lângă! Creaţi legi care să ne ocrotească şi nouă bruma de intimitate, niscaiva drepturi, spaţiul privat, cum zicea cineva dintr-o instituţie de forţă, nu ne mai lăsaţi la mâna unor organe care ne vor muţi şi uşor de agăţat precum peştii. Nu vrem să se întoarcă Securitatea!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*