Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » CĂUTĂRI: Două turiste s-au rătăcit în noapte pe traseul Babele – Piatra Arsă

CĂUTĂRI: Două turiste s-au rătăcit în noapte pe traseul Babele – Piatra Arsă 

FOTO ARHIVĂ

Două tinere din Bucureşti s-au rătăcit, în Bucegi, la lăsarea întunericului, din cauza ceţii şi a necunoaşterii zonei. Acestea plecaseră în drumeţie pe traseul Babele – Piatra Arsă. Realizând că nu ştiu în ce direcţie să-şi continue drumul, au solicitat sprijinul salvatorilor, aplelând numărul naţional unic de urgenţă 112.

Imediat, s-au constituit două echipe de căutare. Jandarmii au plecat pe traseul Piatra Arsă – Babele, iar salvamontiştii pe traseul Peştera – Babele. Cele două turiste au fost găsite de militarii jandarmi în zona cunoscută drept Plaiul lui Păcală şi le-au transportat în condiţii de siguranţă până la Peştera, unde au fost încredinţate părinţilor. Acţiunea de salvare a început, sâmbătă – 19 septembrie, în jurul orei 20:45 şi s-a încheiat la 23:45. Pe timpul acesteia s-a cooperat cu jandarmii montani de la Sinaia şi cu poliţia pentru platoul montan Padina.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Bucegi pot suna la 112 sau pot apela numerele de telefon 0749.058.037 ori 0749.034.639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Adaugă un Comentariu

*