Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INTERVENŢIE: Un turist israelian a rămas înzăpezit cu maşina în Bucegi

INTERVENŢIE: Un turist israelian a rămas înzăpezit cu maşina în Bucegi 

jandarmi munte

Noaptea trecută, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit în zona „Lacul Porcului” din Masivul Bucegi pentru sprijinirea unei persoane care, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 714, spre zona Peștera, s-a abătut de la traseul principal, din cauza necunoașterii zonei, și a intrat aproximativ 4 km pe un drum forestier unde a rămas înzăpezit.

Cetăţeanul israelian, în vârstă de 50 ani, a fost ajutat să deblocheze autovehiculul şi a fost însoţit, în condiţii de siguranţă, până în zona Peștera, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Acțiunea jandarmilor montani a fost dificilă deoarece persoana solicitantă nu putea furniza date pentru a putea fi loacalizată zona unde se afla.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.034639/ 0749.058037 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:

  • să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale şi să aibă autovehiculele echipate corespunzător;
  • să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
  • să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
  • să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
  • să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
  • să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

 

Sursa: IJJ Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*