Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » INTERVIU: Ana-Maria Nicolae salvează Târgoviştea de politicieni!

INTERVIU: Ana-Maria Nicolae salvează Târgoviştea de politicieni! 

ana-maria nicolae 11

Rep. Cine este Ana-Maria Nicolae şi de ce ar trebui să o voteze târgoviştenii, în detrimentul celorlalţi candidaţi pentru fotoliul de primar şi consilier local?

– O femeie, dintre multe femei, care a hotarât că politica trebuie făcută și de independenți. O femeie care a terminat două facultăți în București (Conservator şi Jurnalism), își desfășoară munca la Universitatea Valahia și în mediul privat, ca director al Centrului de Arte ”Carmina Burana” Târgovişte. Sunt născută aici, provin dintr-o familie normală, tata este învățător, mama specialist DNA, și sunt crescută cu frica lui Dumnezeu.ana-maria nicolae 1

Rep. Faptul că eşti femeie şi te lupţi cu contracandidaţi care au ocupat în trecut funcţia de primar al municipiului Târgovişte este un avantaj sau, dimpotrivă, un handicap? Cert este că nu te-a speriat.

– Sunt femei care conduc diferite activități și nu văd de ce, după 26 de ani de democrație, să nu poată concura cu bărbați îmbrăcați în haine politice. Poate era momentul ca cineva să „spargă gheața” și să deschidă drumul și altor doamne/domnișoare către funcții de conducere în administrația locală și nu numai. Faptul că ceilalți candidați au trecut prin funcții publice politice, nu îi califică la înalta funcție de primar sau consilier local. Cu astfel de oameni, orașul nostru a ajuns să fie mult mai slab dezvoltat decât orașele învecinate Pitești, Ploiești, Brașov.

Rep. Am remarcat că pledezi pentru o altfel de dezvoltare a municipiului Târgovişte. Cum vezi viitorul acestui oraş?

– Fiecare oraș are un specific al lui. Specificul orașului nostru este legat de istorie și cultură. Bineînțeles că îmi doresc o dezvoltare a industriei, dar întoarcerea la fabricile cu mulți angajați nu cred că mai este posibilă. De aceea, trebuie să găsim noi soluții de dezvoltare a orașului, prin promovarea turistică, a monumentelor și a emblemei Vlad Țepeș.

ana-maria nicolae 2

Rep. Mă bucur că ai ales să nu vorbeşti despre drumuri, apă şi canalizare, proiecte care sunt de la sine incluse în activitatea de zi cu zi a unui primar, indiferent că este vorba despre cel de la Târgovişte sau din altă parte. Cu ce propuneri vii în faţa electoratului?

– Am văzut că este o modă la foștii și actualii edili să-și pună o cască pe cap și să se transforme în inginerul atotștiutor. Este momentul să înțelegem că specialiștii Primăriei trebuie să fie apolitici, rolul primarului să fie de atragere de fonduri și liant între oamenii orașului și instituțiile statului.

Viziunea mea este că trebuie să încurajăm localnicii să aibă activități economice care să ducă la dezvoltarea turistică, prin impozite locale mai mici sau deloc, încurajarea localnicilor de a cumpăra de la micii producători pentru ca reconversia banului să ajute economia locală. Instituțiile statului să pună în valoare toate monumentele şi obiectivele turistice, să punem la treabă istoria celor 33 de voievozi care ne-au condus cu succes oraşul. Atunci când noi vom cunoaște valoarea istorică a orașului, Târgoviştea va ajunge la valoarea de altădată.

Rep. Care sunt nemulţumirile târgoviştenilor, aşa cum le-ai aflat din discuţiile pe care le-ai avut până acum cu oamenii?

– Nemulțumirea targovistenilor este legată de negăsirea locurilor de muncă adecvate pregătirii lor. În comparație cu alte orașe, industria târgovişteană a sucombat sub picioarele intereselor politice de după revoluție. O mare problemă o reprezintă reconversia profesională deoarece persoane specializate în meserii de nișă își găsesc locuri de muncă doar în industria alimentară sau ca necalificaţi. Agenții economici locali și-au restrâns activitatea din cauza licitațiilor trucate. În câțiva ani, orașul nostru se va confrunta cu o problemă gravă, din cauza oamenilor care nu vor mai avea șansa specializării într-o meserie.

ana-maria nicolae 3

 

Răspuns la INTERVIU: Ana-Maria Nicolae salvează Târgoviştea de politicieni!

  1. sauron

    Femeie in politica? Hopa…au venit si aici!mda, o fi bine?si cu gastile de smecheri…

     

Adaugă un Comentariu

*