Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INTERVIU: Cu seriozitate şi dăruire, vom reuşi să facem tot ce ne-am propus pentru Pucioasa!

INTERVIU: Cu seriozitate şi dăruire, vom reuşi să facem tot ce ne-am propus pentru Pucioasa! 

costi-ana-primar-pucioasa

Constantin Ana a devenit primar al oraşului Pucioasa, după alegerile din iunie 2016. Este tânăr, ambiţios, are idei şi proiecte menite să ducă la dezvoltarea socio-economică a singurei localităţi din judeţul Dâmboviţa care are statut de staţiune.

Reporter: Domnule Constantin Ana, cum au trecut primele şase luni ca primar al oraşului Pucioasa?

– Din păcate, situaţia a fost un pic mai delicată decât m-am aşteptat, în sensul că lucrări mari începute intraseră într-un con de umbră. Erau nişte termene pe care trebuia să ni le asumăm şi nu reuşeam. Fiind vorba de proiecte europene, este ştiut că nu poţi să ratezi nicio zi faţă de calendarul asumat. La Şcoala 4, am întâmpinat o problemă reală, dar am avut şansa că am găsit înţelegere de a mai prelungi cu o lună de zile termenul de finalizare a lucrării. La fel, am avut necazuri şi în legătură cu proiectul privind drumurile.

Trecând peste toate astea, rămânem cu nişte lucrări de o calitate destul de slabă şi care nu satisfac foarte mult populaţia. Mai mult decât atât, avem probleme legate de un proiect pe CNI, cred că ştiţi cu toţii, acel sector de drum de la intrare în Pucioasa, pe DN 71, nu a fost reabilitat pentru că este în continuare în lucru. Cei de la Rico, executanţii, au lucrat într-un fel dezastros şi nu putem să facem niciodată recepţia la o investiţie în felul acesta. Anunţ populaţia că, sigur, în această primăvară vom redeschide şantierul pe respectivul sector, în sensul că va trebui să refacem canalizarea care nu este funcţională în acest moment. Costurile lucrării vor fi suportate de constructor.

În plus, mai avem şi surpriza neplăcută a faptului că Primăria Pucioasa a pierdut nişte procese şi trebuie să plătim aproape 10 miliarde de lei vechi (1 milion de lei noi) către ADI Salubritate, din cauza încăpăţânării fostului primar. Administraţia locală nu a plătit ceea ce trebuia către această asociaţie. Nici cotizaţie, nimic. Vă daţi seama în ce situaţie suntem.

De asemenea, avem de retrocedat şi un teren în zona centrală, aproximativ 1.000 mp, pe care am fi vrut să-l păstrăm, dar proprietarul ne-a cerut 200.000 de euro, sumă considerată de noi neacceptabilă. Va trebui să-l dăm şi vom continua negocierile, poate vom ajunge totuşi la o înţelegere.

Reporter: Am înţeles că fostul primar Dănuţ Bădău vă crează probleme şi în momentul de faţă…

– Aşa este! Toate iniţiativele noastre se lovesc de atitudinea fostului primar Dănuţ Bădău, care, prin Asociaţia pentru Civism Edilitar din România, ne contestă în instanţă orice acţiune. A ajuns până la ipocrizia de a contesta asocierea cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, deosebit de avantajoasă pentru oraşul Pucioasa. Chipurile, dacă îţi dă Consiliul Judeţean jumătate din 20 de miliarde, nu este bine pentru oraş în concepţia domnului Bădău!

Reporter: Asta înseamnă că vă blochează activitatea până la pronunţarea instanţei de judecată?

– Nu neapărat, dar ne poartă pe drumuri. Nu ne lasă să ne ocupăm de treburile comunităţii, să ne dedicăm programelor propuse oamenilor. Nu este în regulă ceea ce face. Este un adevărat spectacol. Spre exemplu, a contestat PUZ-ul pentru Profi, pe care l-a promovat cât a fost primar. Ne contestă faptul că am obţinut sau urmăm prevederile legale pentru magazinul din zona centrală. Şi aici contestă autorizaţia de construire şi toate hotărârile de Consiliu Local. Ne-a atacat inclusiv înfiinţarea şi condiţiile de angajare pentru postul de city manager al oraşului. Inclusiv atribuţiile viceprimarului le-a contestat!

Reporter: Cine face parte din acest ONG – Asociaţia pentru Civism Edilitar din România?

– Fostul primar al oraşului, Dănuţ Bădău, şi alţi membri PNL de frunte: Butcă Ioan Doru, Bădescu Gheorghe, Barbu Adrian şi Tebeică Adrian.

Reporter: Pe lângă toate aceste probleme artificial create, trebuie să vă găsiţi timp şi pentru chestiunile importante pentru oraş…

– Într-adevăr. Cu mândrie vă spun că suntem singurul oraş din Dâmboviţa cu două proiecte mari depuse deja în vederea obţinerii finanţării europene nerambursabile. Suntem la clarificări pe Axa 3 – Reabilitări Blocuri. Din şapte oraşe, au rămas doar trei, printre care şi Pucioasa. Avem, de asemenea, un proiect mare de reabilitare a staţiunii balneo-climaterice, de 5 milioane de euro, şi pregătim încă un proiect, pentru că ne batem doar noi şi Amara, din toată zona Sud-Muntenia, pentru 15 milioane de euro.

Totodată, pregătim proiecte pentru reabilitarea unor instituţii publice, pregătim un proiect pentru modernizarea Spitalul Orăşenesc, lucrăm la două proiecte mari pe drumuri, pe OG 28, şi pregătim un proiect, pe CNI, pentru reabilitarea cinematografului. Tot pe CNI, pregătim un proiect pentru modernizarea stadionului. Mai pregătim, pe Programul Operaţional Regional, refacerea a două clădiri dezafectate şi transformarea lor în centre de agrement pentru pensionari, în zona centrală şi în Cartierul Filatură.

De asemenea, avem proiectul cu apa, muncim şi sperăm să-l definitivăm cât mai repede. Împreună cu administraţia de la Fieni, vrem să construim un adăpost pentru câinii comunitari. Cam acestea ar fi proiectele noastre mari pentru anul 2017.

Reporter: Când va fi finalizată aducţiunea de apă?

– În primăvară îmi doresc să fie gata. Vreau ca locuitorii oraşului să nu mai treacă printr-un necaz ca cel de anul trecut. Avem multe de făcut în acest oraş. Cu seriozitate, spirit de echipă, profesionalism şi dăruire, vom reuşi. Unul dintre principalele mele obiective rămâne acela de a atrage în Pucioasa investitori, să creăm locuri de muncă, oportunităţi pentru dezvoltarea afacerilor. O să încercăm să le oferim şi facilităţi fiscale potenţialilor investitori.

2 Răspunsuri la INTERVIU: Cu seriozitate şi dăruire, vom reuşi să facem tot ce ne-am propus pentru Pucioasa!

  1. Dinut

    SA NE SPUNA DL PRIMAR ANA CAT O SA FIE IMPOZITUL PE CASE SI TERENURI PE ANUL 2017 FIINDCA ANUL PRECEDENT A FOST DUBLAT ,, CA DOAR NU SE DA CU O MANA SI SE IA CU 7 SAPTE MAINI !!??

     
  2. Dinut

    NU CONTEST , DAR SFATUITORUL DLUI ANA A FOST SIMION UN GROPAR AL ORASULUI PUCIOASA LA FEL CA SI BADAU ,,,,, CRED ACUM CA TREBUIE SA IA ORASUL PUCIOASA DE LA ANUL 1989 INCOACE ADICA DE LA ZERO SI DACA DL ANA NU ESTE CORUPT O SAPOATA INVINGE CU MAFIA ACTUALA ,, LOCALA ,, DE LA TOATE PARTIDELE ,, SUCCES !!!

     

Adaugă un Comentariu

*