Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 28, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » INTERVIU: Ion Atanasiu, un antrenor care face performanţă în voleiul juvenil!

INTERVIU: Ion Atanasiu, un antrenor care face performanţă în voleiul juvenil! 

ion atanasiu antrenor volei

Discret, serios și pasionat, Ion Atanasiu pregătește generația de mâine a voleiului târgoviștean. Antrenorul va împlini în luna noiembrie 50 de ani. Pe ultimii 26 i-a petrecut la Clubul Sportiv Şcolar Târgovişte, unde a reușit să-și treacă în palmares multe prezențe la turneele finale cu echipele de volei.

„Nu m-aș vedea decât la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște…”

Reporter: Cum reușiți ca an de an să calificați echipele de volei ale Clubului Sportiv Școlar Târgoviște la turneele semifinale și finale?
– Prin muncă, seriozitate și multe ore de antrenament putem să obținem rezultate deosebite. Sunt lucruri pe care le transmit de fiecare dată fetelor mele.

Reporter: De unde le selectați pe sportive?
– Fetele sunt selectate din toate școlile din Târgoviște, dar am și câteva care fac naveta, de la Bucșani sau Doicești. Copiii vin către volei, poate ne-a ajutat și formația de primă ligă, CSM Târgoviște. De când a promovat în prima divizie, să știți că au început să apară mai mulți copii la secția de volei. Ducându-se zvonul că echipa de la CSM a avut rezultate în ultimul timp, copiii au fost altfel atrași către acest sport.

Reporter: Ce are special voleiul?
– Cel puțin pentru fete, este un sport deosebit. Mie unul mi se pare cel mai complex. Dezvoltă foarte frumos și nu ai contact cu adversarul. Eu i-aș ruga pe toți părinții să îndrume copiii către volei, către sport, care înseamnă în primul rând sănătate.

Reporter: Care este visul lui Ion Atanasiu ca antrenor de volei?
– Cel puțin la nivelul unde activez acum, vreau să câștig titlul național și avem șanse să ne batem acolo. Știți cum sunt copiii, depinde cum prind ziua respectivă, iar la fete sunt mai multe probleme.

Reporter: Din ce medii provin sportivele dumneavoastră?
– În general, din familii care stau bine financiar. Dar eu spun că și ele pot câștiga bani frumoși din volei, dacă ajung la nivelul primei divizii. Cel puțin în ultima vreme, salariile din voleiul românesc sunt foarte mari, cred că am depășit la momentul ăsta handbalul și baschetul. Nu știu dacă toate echipele își permit, dar cel puțin Târgoviște și Blaj au salarii foarte mari.

Reporter: Care este generația cea mai bună cu care ați lucrat, dar jucătoarea care v-a impresionat?
– Cea mai bună generație a fost 2001-2002, una de excepție, dintre care două sportive au ajuns la CSM București și sunt cele mai bune de acolo. Cu toate că au avut neșansa să se accidenteze sau să nu fie chemate la lot. Iar jucătoarea care m-a impresionat cel mai tare se numește Marilena Puică, cu adevărat de excepție.

Reporter: Ce considerați că ar mai trebui îmbunătățit la nivel voleibalistic?
– Cel puțin în zona noastră, nu avem talie deosebită. Rareori găsim câte o fată de 1,75 – 1,80 metri. Apoi, copiii nu mai sunt la fel de serioși cum erau înainte, mai ales că au acces la multe lucruri. Sincer, de la o generație la alta, tragi mai mult de sportivi la antrenamente.

Reporter: Cum a intrat voleiul în viața lui Ion Atanasiu?
– Eram în clasa a IX-a la Liceul Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște. S-a făcut o selecție de către domnul profesor Nicolae Groza, iar cum eu eram printre cei mai înalți din clasă, mi-a propus să merg la secția de volei a Liceului de Petrol Nr. 2. Am prins drag de volei și de atunci am jucat patru ani la toate nivelurile de juniori. Pe urmă, am evoluat pentru Metalul Târgoviște în Divizia B, am făcut armata la Steaua și am revenit acasă. Antrenoratul l-am început mai târziu, prin 2006, chiar dacă sunt angajat la Clubul Sportiv Școlar din anul 1991. Practic, din 2010 au apărut primele rezultate, când am avut două grupe.

Reporter: Vă place meseria de antrenor de volei?
– Foarte mult, n-aș putea să fac altceva. Cum nu m-aș vedea la o altă școală în afara Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, pentru că îmi place performanța.

Echipa de minivolei pregătită de Ion Atanasiu a cucerit, la începutul acestei luni, argintul, după un parcurs foarte bun la turneul final de la Craiova. Chiar şi pătrunderea printre cele mai bune opt echipe din ţară era o reuşită, o performanţă care arată că Târgoviştea poate produce voleibaliste valoroase, însă poziţia de vicecampioană este cu adevărat grandioasă, iar micile voleibaliste de la CSŞ Târgovişte şi antrenorul Ion Atanasiu merită tot respectul. Din lotul deplasat la Craiova au făcut parte: Ioana Popescu, Andrada Dumitrescu, Andreea Neagu, Diana Cristescu, Teodora Vlad, Raluca Puică, Emily Șăulean, Ștefania Barbu şi Andreea Popescu.

Sursa: CSŞ Târgovişte

Adaugă un Comentariu

*