Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » INTERVIU: Nu voi tolera atacul între colegi! Marius Caraveţeanu, preşedinte PNL Dâmboviţa

INTERVIU: Nu voi tolera atacul între colegi! Marius Caraveţeanu, preşedinte PNL Dâmboviţa 

marius caraveteanu

Marius Caraveţeanu, ales preşedinte al PNL Dâmboviţa în seara de 2 mai 2017, pentru un mandat de 4 ani, este decis să reformeze din temelii Organizaţia. principiile pe care doreşte să le pună în practică se bazează pe transparenţă. comunicare, colaborare. Vă invităm să citiţi în continuare interviul pe care proaspătul preşedinte al liberalilor dâmboviţeni l-a acordat publicaţiei noastre, www.incomod-media.ro.

Reporter: Primii pași pe care îi veți întreprinde din noua poziţie?
– Primul gest a fost să strâng mâna colegilor care au candidat la funcţia de preşedinte al PNL Dâmboviţa, mulţumindu-le pentru ce au făcut, dar, mai ales, pentru ce vor face pentru PNL. Primii paşi îi dedic completării echipei conform statutului, arondarea localităţilor pe fiecare membru al BPJ al PNL, inventarierea cât mai precisă a activului de partid, convocarea Comitetului Director pentru luarea unor decizii organizatorice, vizite în fiecare organizaţie, astfel încât să ascult, cu răbdare, pe fiecare membru de partid pentru că o mare problemă am identificat-o ca fiind absenţa comunicării, cât şi absenţa liderilor în teritoriu. Vom lua judeţul la pas în lung şi în lat.

Reporter: Va deveni PNL un partid animat, plin de viaţă, implicat în activităţi socio-politice?
– Cu siguranţă. Vă spun acest lucru pentru că ce am realizat în Răcari vreau să extrapolez în Dâmboviţa. În Răcari avem chiar şi două evenimente socio-culturale pe lună. Nu va fi uşor, dar, “pas cu pas”, vom face din PNL o mare familie damboviţeană. Să nu ne aşteptăm la minuni peste noapte. Va fi un proces de durată, dar odata pornită acţiunea greu va fi de oprit.

marius caraveteanu 2

Reporter: Sunteti un președinte răzbunător? Cei care v-au fost potrivnici vor plăti?
– Exclus! Prima grijă este să pansez eventualele răni apărute în această perioadă. Îmi doresc un partid unit şi puternic, o adevarată familie liberală. Am mulţumit la finalul conferinţei tuturor celor prezenţi, tuturor membrilor de partid. Este firesc, într-o democraţie, să fie concurenţă şi chiar m-a bucurat existenţa ei. Am apreciat atitudinea colegilor care au candidat la funcţia de preşedinte, chiar dacă la celelalte poziţii au mai existat derapaje. Dacă vorbim de plată, pot spune că, da, vom plăti cu toţii prin muncă în folosul comunităţii. Doresc să construiesc, chiar dacă în prima fază va fi un pic mai greu, din cauza unor orgolii rănite. Rănile se vor cicatriza şi uniţi vom merge mai departe.

Reporter: Aveți încredere în noua echipă aleasă?
– Cu siguranţă. Este echipa pe care mi-am dorit-o, este echipa cu care am pornit la drum. Asta nu înseamnă că nu mai sunt zeci, sute de colegi care ar fi putut face parte din ea. Aşa a fost să fie în această perioadă. Anumiţi colegi, în primul rând, şi-au dorit să intre în echipă, am rezonat împreună şi, în final, am reuşit să ne închegăm. Vreau un dialog permanent cu ceilalţi colegi de partid, cu societatea civilă, cu orice cetăţean al judeţului Dâmboviţa. Împreună suntem mai puternici, împreună trebuie să lucrăm, astfel încât Dâmboviţa să se dezvolte. Pentru că Dâmboviţa merită mai mult!

Reporter: PNL Dâmboviţa a avut o comunicare deficitară în ultimii ani. Cum veți îmbunătăți acest segment important?
– În postura de primar am avut o relaţie bună, chiar foarte bună, cu presa. Îmi doresc consolidarea ei prin asigurarea transparenţei şi dialog permanent pe diverse căi, accentul dorind să-l pun pe conferinţele de presă săptămânale la care să particip eu sau colegii mei, pe diverse teme. Deci vă invit “marţi la prânz”, mă rog, la o cafea, să dezbatem principalele teme din politica judeţeană şi naţională. De asemnea, apariţia în emisunile TV, atât cele locale cât şi cele naţionale, va fi o prioritate.

Reporter: Opoziția la PSD va fi una constructivă, bazată pe idei şi soluţii?
– Fără a elimina din ecuaţie critica, ne propunem să oferim idei si soluţii, atunci când situaţia o cere.Ne dorim să construim, nu să demolăm. Ne dorim să întâmpinăm eventualele abuzuri sau derapaje, caz în care vom fi nepărtinitori. Cetăţeanul trebuie să fie informat, trebuie să beneficieze de activitatea noastră şi viaţa să nu-i fie afectată de disputa politică, de răutăţile unora sau de absenţa soluţiilor.

“Un partid poate lupta contra altora ca să dărâme o stare de lucruri, dar ca să zidească trebuie ca naţiunea întreagă, toate partidele să dea concursul lor; altminteri, ceea ce unii vor edifica, alţii vor surpa” – I.C. Brătianu.

Reporter: În Consiliul Judeţean,în consiliile municipale şi locale ce politică veți aborda?
– Politica cetăţeanului. El ne-a trimis pe diverse funcţii sau demnităţi şi acesta trebuie respectat. În aceste foruri legislative locale se votează politic, dar în interesul judeţului. Vom sancţiona dur orice derapaj de la acest deziderat, dar asta nu înseamnă că nu ne vom aşeza la masa negocierilor transparente atunci când situaţia o impune. Cu calm, fără jigniri sau injurii, cum de multe ori s-a întâmplat. Mă consider un om al dialogului civilizat şi nu al “bătutului cu pumnul în masă” sau al tonului ridicat. Recomand colegilor din consiliile locale să se consulte înainte de sedinţele în plen şi, dacă necesită sfaturi, mediere, le stau la dispoziţie. Este foarte bine ca atunci când votează, să voteze în cunoştinţă de cauză şi împăcat cu propria conştiinţă.

Reporter: Poate să se teamă liderul PSD Dâmbovişa, Adrian Ţuţuianu, de acum înainte, de PNL?
E mult spus. Dar i-aş recomanda să îşi schimbe limbajul la adresa membrilor de partid. Mă refer la cei din PNL, iar această recomandare ar prinde bine şi colegilor domniei sale. Am avantajul că-l cunosc, atât pe dânsul cât şi limbajul, din anii 90, când ne intersectam cu diverse probleme în Primăria Răcari. Cobora timid din Matiz, saluta politicos, cerea sfaturi colegilor din administraţia locală de la acea vreme şi nu îndrăznea să deranjeze pe cineva, bea cafeaua liniştit, pe un colţ de birou şi trăgea cu urechea la dialogurile purtate între secretar şi cetăţenii din Răcari.

Ce vremuri! Anii au trecut, ne-am intersectat de câteva ori în probleme politice şi juridice. Uşor schimbat , dar nu atât cât să deranjeze. Din păcate, în ultimii ani este de nerecunoscut. Am avut ocazia să-l cunosc, cel puţin de două ori, în momente de furie. Nu vă recomand să fiţi în preajmă!  De la invitaţia de a alege un post în structura de conducere a PSD- ului, mai ales în perioada de “clarificare doctrinară” dar şi ulterior, am devenit persoana “non grata”. Eu spun că am ramas acelaşi. Domnia sa, pe cai mari fiind în această perioadă, crede că împărăţeşte lumea. Se înşala amarnic! Mai devreme sau mai târziu ne retragem din viaţa politică şi, din oameni politici, redevenim OAMENI. Mă rog, dacă mai putem! Să lăsăm loc de “bună ziua”! Îi recomand să uite de blaturi, combinaţii şi aranjamente subterane, la care mai spera până în 2 Mai.

Reporter: Veţi mai admite existența mai multor grupări în PNL?
– Reprezintă un alt obiectiv al meu. Greu de realizat, dar nu imposibil. Orgolii, interese, caractere tari. Avem de lucru. Cu siguranţă că nu voi încuraja “bisericuţele”. Din păcate, ele există. Îmi doresc ca această “schismă” să dispară şi să existe o singura familie. Marea familie liberală. Ceea ce nu voi tolera este atacul între colegi. Voi interveni rapid, dar cu chibzuinţă şi voi stopa aceste ieşiri. Ca în orice familie, mai sunt şi certuri , discuţii contradictorii, unele din ele cu final fericit. Dar nu voi accepta jignirile, minciuna, calomnia, pentru că, trebuie să recunosc, sunt unul care a beneficiat de un astfel de tratament.

“Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume. Fiţi cât de modeşti pentru persoana dumneavoastră, nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi” – I.C. Brătianu.

Adaugă un Comentariu

*