Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ALEGERI » INTERVIU: Victor Isbăşescu, un primar pentru o Târgovişte europeană!

INTERVIU: Victor Isbăşescu, un primar pentru o Târgovişte europeană! 

victor isbasescu

Rep. Domnule Victor Isbăşescu, de unde a izvorât dorinţa de a candida independent pentru funcţia de primar al municipiului Târgovişte?

– Sunt târgoviştean, iubesc acest oraş, trăiesc aici. Am urmărit cu mare atenţie tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în municipiu şi nu sunt mulţumit. Am văzut nerealizările, lucrurile făcute de mântuială, pe grabă, fără logică şi gust. Am văzut că majoritatea lucrărilor stagnează, că totul se învârte doar în centrul oraşului şi nici aici aşa cum trebuie. La periferie, în cartiere, nu se întâmplă nimic bun. Am vrut să candidez pentru a schimba faţa municipiului Târgovişte, pentru a le arăta concetăţenilor mei că se poate mai mult, că ei merită mai mult respect, mai multă atenţie din partea autorităţilor.

Rep. Aţi mai făcut politică înainte de luarea acestei decizii?

– Am fost o vreme membru în Partidul Democrat. În 2007, mi-am dat demisia fiindcă am văzut că totul era o minciună, lozinci fără acoperire, promisiuni de îmbătat electoratul. Eu cred că un om cinstit, corect, care vrea să facă treabă nu poate sta înregimentat într-un partid, să răspundă doar comenzilor centrului, s acţioneze doar conform jocului politic.

Rep. Credeţi că un primar independent, fără un partid în spate, poate rezolva mai multe pentru Târgovişte?

– Sunt convins. Un independent nu poate fi controlat de şefii de partid, dirijat de acolo, obligat să facă lucruri în care nu crede, care nu îi convin. Un primar independent nu are alături decât cetăţeanul şi funcţionarii publici cu care trebuie să lucreze în folosul comunităţii. Un independent poate colabora mult mai bine cu consilierii locali, chiar dacă aceştia sunt înregimentaţi politic. Vor fi nevoiţi să lucreze şi ei numai în folosul oraşului, fără nici un interes politic. Cei care s-au perindat până acum la conducerea Târgoviştei au fost fie coordonaţi de la Bucureşti, fie de la Consiliul Judeţean. Primarul Târgoviştei, dacă este independent, autonom, poate colabora foarte bine cu celelalte instituţii ale statului, cu celelalte autorităţi din judeţ. Eu vreu să răspund doar în faţa cetăţeanului, nu în faţa unui şef de partid. Târgoviştenii trebuie să beneficieze de serviciile mele, nu o anumită organizaţie de partid.

Rep. În discuţiile pe care le aveţi cu cetăţenii în această perioadă de campanie, ce probleme vi se semnalează?

– Oamenii pun pe tapet o mulţime de neajunsuri. De la lipsa infrastructurii în diferite cartiere, lucrări de slabă calitate, până la lipsa de comunicare din partea autorităţilor, la nepăsare. Târgoviştenilor li s-a cam luat de promisiuni neonorate, de lozinci şi planuri pe hârtie. Cetăţenii văd pe teren, la diferite lucrări, puzderie de lucrători, văd cum doi-trei muncesc şi restul stă degeaba. Oamenii nu l-au simţit pe primar alături de ei. Unii nici nu îl cunosc. L-au văzut doar prin ziare, la televizor sau pe internet. Eu vreau să fiu un primar în permanenţă alături de târgovişteni, să discut cu ei, să le ascult sfaturile, să îi consult în diferite probleme. Uşa mea va fi deschisă în permanenţă. Militez pentru o transparenţă maximă a actului administrativ.

Rep. Mulţi candidaţi promit locuri de muncă. Până la urmă, poate un primar să creeze locuri de muncă?

– Un primar poate să influenţeze crearea locurilor de muncă, poate să-şi apropie mediul de afaceri, să atragă investitori oferindu-le, în limita legii, tot ceea ce se poate la capitolul facilităţi. Oferindu-i agentului economic scutiri de taxe şi impozite, infrastructură, utilităţi, poţi merge cu încredere la el şi să discuţi despre dezvoltare, despre locuri de muncă.

Rep. Este binevenită forţa exemplului în activitatea de primar. Puteţi aduce aici idei şi proiecte de succes din alte oraşe ale ţării, ale Europei până la urmă?

– Este o prioritate a mea, să aducem şi la noi ceea ce fac alţii bine. Este absolut necesar să vedem, să analizăm lucrurile bine făcute de alţii, să le adaptăm geografiei noastre, posibilităţilor şi cerinţelor noastre. Până acum, edilii noştri au mers în străinătate doar pentru distracţii, protocoale, chestii de suprafaţă. Nu au fost interesaţi să vadă ce este acolo bun şi să încerce să facă la fel. Vă dau un exemplu simplu: Nu au fost capabili să amenajeze banalele piste pentru biciclişti cum este în Occident.

Rep. Sloganul dumneavoastră electoral este „Pentru o Târgovişte Europeană”. Cum să-l înţeleagă alegătorul?

– Alegătorul trebuie să înţeleagă că vreau să transform municipiul Târgovişte într-un oraş european, civilizat, curat, dezvoltat din punct de vedere economic şi cultural. Vreau să transform Târgoviştea într-un oraş al crizantemelor. Să realizăm ceva care să fie unic la nivel naţional. Să atragem turiştii, să îi încântăm cu ceea ce avem. Din păcate, acum nu avem nimic. Nu avem zone de distracţii pentru copii şi pentru tineri, nu avem cinematografe, nu avem nici măcar un mall, element de bază a unei comunităţi moderne, civilizate, europene. Avem nevoie de locuri unde oamenii să comunice, să socializeze, să se simtă bine. Sunt convins că pot ca, primar independent, să scot municipiul Târgovişte la lumină, să le redau oamenilor încrederea risiptă de oamenii politici în ultimii 27 de ani.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda candidatului independent Isbăşescu Victor, Cod mandatar: 24160390

 

2 Răspunsuri la INTERVIU: Victor Isbăşescu, un primar pentru o Târgovişte europeană!

  1. stan cel mic

    eu zic ca a trecut si pe la liberalii lui Volintiru!mai vrea o tura sef la ARR…,totusi cred ca asta candideaza la consilier, nu la Primar

     
  2. sauron

    Cine se angajeaza bah pe 8 milioane …,tu iei spaga cate 10 de la transportatori.ai avut si dosar,si stan cel mic habar nu are…tu ai fost basist cand erai director la arr.

     

Adaugă un Comentariu

*