Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 24, 2021
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » INVESTEŞTE! Uniunea Europeană va creşte finanţarea pentru locuri de muncă

INVESTEŞTE! Uniunea Europeană va creşte finanţarea pentru locuri de muncă 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: bani.md)

Fondul european pentru investiţii strategice va fi extins, majorat şi consolidat, pentru a se încuraja creşterea durabilă şi crearea de noi locuri de muncă. Practic, va fi prelungită perioada juridică iniţială de la 3 la 5 ani, iar obiectivul de investiţii va fi modificat de la 315 la cel puţin 500 de miliarde de euro, potrivit Centrului Europe Direct Târgovişte. De asemenea, Comisia propune crearea unui nou Plan european de investiții externe pentru încurajarea investițiilor în Africa și în vecinătatea UE.

Fondul va pune accentul pe finanțarea proiectelor sustenabile și transfrontaliere. De asemenea, se va avea în vedere sporirea gradului de transparență, furnizarea de asistență pentru mărirea acoperirii geografice și facilitarea combinării cu alte surse de finanțare. Se urmărește și potențarea componentei pentru IMM-uri, precum și consolidarea dimensiunii sociale.

„Oferim finanțare suplimentară pentru proiecte inovatoare și pentru IMM-uri în cadrul Fondului european pentru investiții strategice; prin intermediul Platformei de consiliere, ajutăm întreprinderile să-și pregătească cererile de finanțare; prin Portalul pentru proiecte, informăm investitorii din întreaga lume în privința oportunităților de investiții care există în Europa și înlăturăm barierele din calea investițiilor cu ajutorul uniunii piețelor de capital și al altor inițiative ale UE. Sunt foarte mulțumit de rezultatele de până acum ale planului de investiții și aștept cu interes discutarea noii noastre propuneri cu membrii Parlamentului European și cu statele membre în săptămânile următoare”, a precizat Jyrki Katainen – vicepreședinte al Comisei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate.

Planul european de investiții externe va permite stimularea investițiilor în special pentru sprijinirea infrastructurii sociale și economice și a IMM-urilor, înlăturând obstacolele din calea investițiilor private. El este format din trei piloni complementari:
– mobilizarea investițiilor, prin combinarea facilităților existente cu o nouă garanție din cadrul noului Fond european pentru dezvoltare durabilă (FEDD, format din două platforme de investiții regionale – pentru Africa și pentru vecinătatea UE;
– intensificarea asistenței tehnice în sprijinul autorităților publice și al întreprinderilor din țările partenere;
– îmbunătățirea mediului de afaceri general, prin încurajarea bunei guvernanțe, combaterea corupției, înlăturarea barierelor din calea investițiilor și eliminarea distorsiunilor de pe piață.

Adaugă un Comentariu

*