Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INVESTIŢIE: Cel mai mare proiect de infrastructură din Dâmboviţa a intrat în linie dreaptă!

INVESTIŢIE: Cel mai mare proiect de infrastructură din Dâmboviţa a intrat în linie dreaptă! 

proiect modernizare DJ - 1

La sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-a desfăşurat, astăzi – 26 septembrie 2017, conferinţa de lansare a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ711 şi DJ101B pe traseul limită judeţ Prahova-Moreni-Gura Ocniţei-Răzvad-Ulmi-Târgovişte-Comişani-Bucşani-Băleni-Dobra-Finta-Bilciureşti-Cojasca-Corneşti-Butimanu-Niculeşti-limită judeţ Ilfov”.

Contractul de finanţare a fost semnat în luna august. Perioada de implementare este de 45 de luni. Proiectul se derulează în cadrul unui parteneriat constituit din Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Primăria Târgovişte şi Primăria Moreni. Practic, prin valoare, amploare şi teritoriul acoperit, acesta reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră derulate vreodată în judeţul Dâmboviţa.

La evenimentul de lansare au fost prezenţi reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa, membrii echipei de implementare, primarii comunelor tranzitate de această importantă cale rutieră. Cuvântul de deschidere l-a avut Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a vorbit despre importanţa acestui obiectiv de infrastructură, despre rolul acestui drum în dezvoltarea socială şi economică a judeţului.

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a ţinut să amintească celor de faţă că senatorul Adrian Ţuţuianu, în perioada în care s-a aflat la conducerea judeţului, a iniţiat şi a susţinut materializarea acestui proiect de infrastructură.

Prezentarea investiţiei a fost realizată de Florin Gilia, directorul Direcţiei Programe Europene din cadrul CJ Dâmboviţa.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, are o valoare de 211.822.388,29 de lei, din care 179.511.725,29 reprezintă contribuţie nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 27.454.734,46 lei – contribuţie nerambursabilă din bugetul naţional, 4.223.805,30 lei – contribuţie de la bugetul local al judeţului Dâmboviţa şi 632.123,24 lei – contribuţie de la bugetul local al judeţului Dâmboviţa, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Investiţiile care vor fi derulate până în 2021 vor avea ca finalitate modernizarea a patru drumuri judeţene pe o lungime de 62,069 km. Vor mai fi realizate 37 de staţii de transport public, 8 alveole pentru mijloacele de transport în comun, piste pentru biciclete şi 69,93 km de trotuare şi alei pietonale. Se mai are în vedere reabilitarea a patru poduri: la Nisipurile (comuna Ulmi) – pe DJ 720B, în Gura Ocniţei – pe DJ 720, în comuna Băleni – pe DJ 711 şi în comuna Cojasca – tot pe DJ 711.

Autorităţile judeţene susţin că realizarea acestei investiţii va duce la o creştere cu 23% a vitezei medii de deplasare pe acest traseu.

Adaugă un Comentariu

*