Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INVESTIŢIE: Drumul de la Dichiu la Piciorul Babelor a fost asfaltat în totalitate

INVESTIŢIE: Drumul de la Dichiu la Piciorul Babelor a fost asfaltat în totalitate 

drum-munte-1

Astăzi, în Munţii Bucegi (Platoul Padina-Peştera), a fost inaugurat, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, a senatorrului Valentin Calcan şi a deputatului Ionuţ Săvoiu, un sector de drum modernizat din DJ 714, Dichiu-Bolboci-Peştera, respectiv 7,95 km. Calea de acces rutier în Bucegi este indispensabilă, ţinând cont de faptul că se doreşte dezvoltarea turismului montan dâmboviţean, rămas mult în urma celui practicat în Prahova şi Braşov.

Lucrările au început în noiembrie 2014. S-a muncit în condiţii dificile. Vremea nu a ţinut întotdeauna cu drumarii. De-a lungul traseului modernizat, au fost montaţi parapeţi, podeţe tubulare şi 162 de indicatoare rutiere. Valoarea totală a investiţiei a fost de 10.770.542 de lei. Deocamdată, dn bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale au fost decontate 5.453.679 de lei. Adrian Ţuţuianu speră ca guvernul actual să-şi facă datoria şi la rectificarea bugetară să aloce sumele necesare pentru acoperirea diferenţei de 4.167.643 de lei.

drum-munte-3

„Mulţumesc reprezentanţilor societăţii TelDrum care au înţeles urgenţa realizării lucrării şi au executat-o, chiar dacă, din luna septembrie, ştiau că nu va exista o soluţie de decontare rapidă”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Tronsonul de drum modernizat a fost racordat şi cu incinta Salvamont Dâmboviţa şi Cabana Piciorul Babelor. Lucrările de asfaltare, realizate pe circa 649 mp, în valoare de 37.394 de lei, au fost executate de aceeaşi societatea constructoare, cu titlu de sponsorizare.

drum-munte-2

„I-am rugat pe constructori şi am primit un accept, pentru a sprijini Arhiepiscopia Târgoviştei în mod direct pentru realizarea unei parcări în zona Mănăstirii Peştera. Ştim bine că acolo, atunci când vin în număr mare vizitatori, pelerini, turişti, se produc blocaje. Parcarea va fi amenajată pe terenul Arhiepiscopiei”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*