Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 15, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INVESTIŢIE: Locuitorii din Pucioasa nu vor mai bea apă din lacul de acumulare

INVESTIŢIE: Locuitorii din Pucioasa nu vor mai bea apă din lacul de acumulare 

cj-dambovita

Problema apei potabile la Pucioasa este pe cale de a fi rezolvată. Astăzi, aleşi judeţeni întruniţi în şedinţă extraordinară de lucru, au fost de acord ca judeţul Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean, să se asocieze cu Primăria Pucioasa, în vederea realizării aducţiunii de apă din zona Berevoieşti până la Staţia de Tratare a Apei Pucioasa. Este vorba despre montarea unei conducte, pe o distanţă de circa 3 km, care să preia apă din sistemul uzinal al microhidrocentralei de pe râul Ialomiţa, administrată de MHC WaterPower, şi să o transporte până la Staţia de la Pucioasa.

Investiţia se ridică la circa 180.000 de euro. Fondurile destinate proiectului vor fi asigurate de Primăria Pucioasa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Constantin Ana, primarul de la Pucioasa, a fost prezent la şedinţa Consiliului Judeţean pentru a pleda în favoarea acestui proiect de importanţă vitală pentru locuitorii oraşului, dar şi pentru alte zeci de mii de oameni din comunele învecinate.

Demersurile iniţiate pe parcursul întregului an pe lângă reprezentanţii Guvernului Cioloş, în vederea alocării de fonduri pentru construirea unei magistrale care să aducă apă din munte pentru cei 40.000 de oameni deserviţi de Staţia de la Pucioasa, nu au fost încununate de succes.

Săptâmâna trecută, autorităţile locale şi cele judeţene au concentrat forţe pentru curăţarea lacului de acumulare, în zona de protecţie sanitară a prizei de captare, unde se acumulase o cantitate apreciabilă de deşeuri.

Răspuns la INVESTIŢIE: Locuitorii din Pucioasa nu vor mai bea apă din lacul de acumulare

  1. Roman Magdalena

    Ma bucur foarte mult,dar….astept sa treaca alegerile. Daca dupa asta incep lucrarile,incep si eu sa ma bucur cu adevarat.

     

Adaugă un Comentariu

*