Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INVESTIŢIE: Singura fabrică pentru extragerea heparinei, din România, va funcţiona în judeţul Dâmboviţa

INVESTIŢIE: Singura fabrică pentru extragerea heparinei, din România, va funcţiona în judeţul Dâmboviţa 

marchand 3

În Parcul Industrial Priboiu din judeţul Dâmboviţa va fi pusă în funcţiune, în această vară, singura fabrică pentru extragerea heparinei (substanţă anticoagulantă naturală) din România. În Europa, mai există o unitate asemănătoare doar în Polonia. Investiţia este dezvoltată de compania românească Marchand, care va deschide aici, luna viitoare, şi o unitate pentru prelucrarea membranelor naturale. În acest sens, societatea a angajat deja primii oameni, pe care îi specializează în Bucureşti. Pentru bunul mers al activităţii, firma a construit şi staţie de epurare proprie. În total, investiţia realizată la Priboiu depăşeşte 5,7 milioane de euro.

„În acest moment sunt 34 angajaţi şi vor să ajungă la 100, care vor lucra în două schimburi. Marchand este cel mai mare investitor care a venit în parc. Practic, este primul constructor, fiindcă ceilalţi au închiriat spaţii”, ne-a declarat Valentin Gîtman – directorul Parcului Industrial Priboiu.

Potrivit acestuia, la Priboiu vor mai veni, anul acesta, alţi doi investitori importanţi. O firmă din Italia, care a deschis deja şantierul pentru construcţia unei fabrici de prelucrat textile şi a unei spălătorii, şi o societate românească care va ridica o secţie pentru îmbuteliere miere de albine.

gatman parc priboiu marchand 5 marchand 4 marchand 8 marchand 2

Răspuns la INVESTIŢIE: Singura fabrică pentru extragerea heparinei, din România, va funcţiona în judeţul Dâmboviţa

  1. dinut

    PUR SI SIMPLU INEBUNESC CAND AUD DE INVESTITORI STRAINI ,,, CACI INSTITUTUL CANTACUZINO , SI PASTEUR PENTRU CE SE FALIMENTEAZA !!??? SA VINA STRAINII SA NE FACA SCLAVI IN PROPRIA TARA !!??

     

Adaugă un Comentariu

*