Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INVESTIŢIE: Titu va fi primul oraş din judeţul Dâmboviţa cu toate blocurile reabilitate termic

INVESTIŢIE: Titu va fi primul oraş din judeţul Dâmboviţa cu toate blocurile reabilitate termic 

reabilitare termica blocuri titu

Primăria Titu va finaliza, în câteva luni, proiectul de reabilitare termică a blocurilor, demarat cu mai mulţi ani în urmă. Investiţia s-a derulat cu fonduri din bugetul local şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi a presupus anvelopare, ferestre termopan şi acoperişuri. De asemenea, administraţia locală a executat şi lucrări de igienizare a subsolurilor, plus înlocuirea conductelor de apă şi canalizare.

Potrivit viceprimarului Teodor Rădoi, în acest moment, în Titu, nu mai există bloc fără acoperiş nou, iar anveloparea ultimelor 11 blocuri – 8 cu fonduri integral de la bugetul local şi 3 cu cofinanţare 40% de la Ministerul Dezvoltării – va fi gata până la sfârşitul anului. Odată cu încheierea acestor lucrări, Titu va deveni primul oraş din judeţul Dâmboviţa cu toate blocurile reabilitate termic.

„În total, sunt 90 de scări de bloc. 30 au fost reabilitate termic în mandatul fostului primar, Ilie Dinu. Celelalte 60 sunt reabilitate după anul 2012, în mandatul primarului Traian Niculae. Pentru proiectele care au avut cofinanţare de la Ministerul Dezvoltării, s-au efectuat anchete sociale şi au contribuit cu bani doar familiile care au avut venituri pentru fiecare membru de familie peste salariul mediu pe economie. Au fost foarte puţine cazuri şi, oricum, le-am facilitat să plătească în rate pe 10 ani. În cazul blocurilor reabilitate cu fonduri integral din bugetul local, prin hotărâre a Consiliului Local, a suportat Primăria tot”, ne-a declarat viceprimarul Teodor Rădoi.

Ne-a mai spus edilul că administraţia publică de la Titu şi-a propus să reabiliteze termic şi blocurile ANL construite în perioada 2001-2004, imobile ale căror faţade sunt deteriorate,. Din păcate, legislaţia nu permite o astfel de investiţie, însă primarul Traian Niculae a iniţiat o serie de demersuri pentru deblocarea acestei situaţii şi speră să nu rămână fără ecou.

Adaugă un Comentariu

*