Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 9, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INVESTIŢIE: Traseu rutier modern între Dâmboviţa şi Teleorman

INVESTIŢIE: Traseu rutier modern între Dâmboviţa şi Teleorman 

drum-gratia-2

Legătura între sudul judeţului Dâmboviţa şi Teleorman este făcută acum fără dificultate, în condiţii europene, datorită modernizării de care a beneficiat DJ 701, tronsonul Corbii Mari – Gratia.  Astăzi, preşedinţii Consiliilor Judeţene din Dâmboviţa şi Teleorman, Adrian Ţuţuianu, respectiv Adrian Ionuţ Gâdea, şi primarii celor două comune vecine, Ionuţ Bănică de la Corbi Mari şi Ion Florea de la Gratia, au tăiat panglica inaugurală a acestui traseu rutier cu o lungime de 8,144 km, care se leagă de cei 55 de kilometri modernizaţi pe teritoriul judeţului Teleorman.

Alături de reprezentanţii administraţiilor locale şi judeţene din Teleorman şi Dâmboviţa, s-au aflat numeroşi cetăţeni, dar şi candidaţii PSD Dâmboviţa în alegerile parlamentare din 11 decembrie Oana Vlăducă, Carmen Holban şi Titus Corlăţean.

drum-gratia-1

Au fost reabilitate, în cadrul aceluiaşi proiect, două poduri, unul peste râul Neajlov şi celălalt peste pârâul Baracu. Totodată, au fost realizate 48 de podeţe de intrare în gospodării şi au fost montate 49 de indicatoare rutiere. Întregul traseu mai dispune, pe ambele părţi, de rigole şi şanţuri de scurgere a apelor pluviale. Valoarea totală a investiţiei a fost de 10.995.645 de lei. Banii au venit pe Ordonanţa 28 – Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Lucrările au fost demarate în luna februarie a acestui an. Adrian Ţuţuianu a ţinut ca această investiţie să se realizeze rapid, drept pentru care a monitorizat în permanenţă stadiul execuţiei, ajungându-se la performanţa ca drumul să fie dat în folosinţă în mai puţin de un an, cu mult înainte faţă de termenul prevăzut de 18 luni.

Drumul este util producătorilor agricoli şi comercianţilor din Teleorman şi Dâmboviţa, care vor ieşi mai repede la Autostrada A1 pentru a ajunge la Bucureşti sau Piteşti, fără să mai fie nevoiţi să folosească rute ocolitoare.

Adaugă un Comentariu

*