Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Istoria Târgoviştei, cuprinsă într-o enciclopedie unică în România

Istoria Târgoviştei, cuprinsă într-o enciclopedie unică în România 

Lucrurile ştiute şi neştiute despre oraşul care a fost cândva capitala Ţării Româneşti se vor regăsi într-o lucrare excepţională, care va fi lansată la începutul lunii septembrie, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Zilele Cetăţii Târgovişte.

Primarul Gabriel Boriga a asemuit „Enciclopedia Târgoviştei” cu un dicţionar La Rousse. „Lucrarea, la care au lucrat aproape 200 de oameni, coordonaţi de viceprimarul Honorius Moţoc, cuprinde tot ce înseamnă Târgoviştea, de la prima zi de existenţă şi până la ziua tipăririi. Este vorba despre cea mai completă şi complexă lucrare ştiinţifică cu şi despre Târgovişte”, precizează Gabriel Boriga.

O altă surpriză pregătită târgoviştenilor de ziua lor priveşte o expoziţie de fotografie, ceva ce nu s-a mai făcut până acum la noi în oraş. Vor fi mii de fotografii cu care târgoviştenii să se „hrănească” în acele zile de sărbătoare.

„Vom cuprinde în această expoziţie lucruri extraordinare: cum s-au construit primele străzi, blocuri, Combinatul de Oţeluri Speciale. Totul va fi reflectat prin aceste fotografii. Târgoviştenii au nevoie să-şi vadă istoria, trecutul”, crede primarul Boriga, iniţiatorul acestor proiecte.

Adaugă un Comentariu

*