Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » ITALIA: Româncă însărcinată, violată de doi militari americani la Vicenza

ITALIA: Româncă însărcinată, violată de doi militari americani la Vicenza 

Foto: Gazeta Românească

Au bătut-o şi au violat-o pe rând pe o prostituată româncă de 24 de ani, în luna a şasea de sarcină. Doi militari americani, Gray Jerelle Lamarcus, 22 ani, şi Darius Montre McCullough, de 21, în serviciu la Brigada 173 la cazarma „Del Din” din Vicenza, au fost arestaţi de carabinieri şi se află în arest domiciliar în cadrul structurii militare, scrie Gazeta Românească.

Cei doi militari SUA erau în permisie, în civil. Au luat-o în maşină pe prostituata care în acea seară lucra în zona Ponte Alto, Vicenza Ovest, au stabilit o prestaţie sexuală pentru fiecare pentru un total de 200 de euro. Însă odată ce au ajuns pe un câmp, au bătut-o şi obligat-o la un raport neprotejat: pe lângă faptul că nu i-au dat nici un ban, i-au furat poşeta care conţinea 40 de euro (ar fi fost găsită în maşină), apoi au plecat, lăsând fata la pământ aproape leşinată.

După câteva ore, cu ajutorul unei prietene şi a ajutoarelor de la 118, românca a fost transportată la spitalul San Bortolo. Victima se află în Italia de un an şi jumătate, logodită cu un conaţional care ar lucra la Vicenza ca zidar, şi este deja mamă a unei fetiţe.

Jurisdicţie italiană

Ca practică, SUA cer judecarea militarilor săi în Statele Unite, pentru orice infracţiune comisă în străinătate. Comandamentul militar al brigăzii 173 a cerut extrădarea presupuşilor vinovaţi pentru a fi judecaţi de curtea marţială în patrie. Dar, de data aceasta nu s-a întâmplat.

Primarul din Vicenza, Achille Variati, s-a opus primul acestei ipoteze şi a scris în mod preventiv ministrului Justiţiei Andrea Orlando, invitându-l să-şi exprime opinia negativă unei cereri în acest sens.

„În mod preventiv – spune primarul în scrisoare – cer ministrului să respingă o eventuală renunţare la jurisdicţia italiană”, amintind că unul dintre cei doi soldaţi implicaţi a fost acuzat anterior de un caz similar care a avut ca victimă o minoră vicentină. Lamarcus este deja acuzat că a violat în noiembrie 2013, lângă o discotecă din Vicenza, o elevă de 17 ani.

„Potrivit acordurilor Sofa (Status of forces agreement), Statele Unite cer naţiunii gazdă transferarea jurisdicţieiîn toate cazurile în care este implicat personal militar american”, explică maiorul Mike Weisman, purtător de cuvânt al brigăzii 173.

De data aceasta Italia nu a fost de acord.

„Cei doi soldaţi americani vor fi judecaţi în Italia. Nu se va renunţa la jurisdicţie”, a anunţat ministrul Justiţiei, Andrea Orlando.

Adaugă un Comentariu

*