Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ITM: Transportatorii îşi obligă şoferii să nu respecte timpii de lucru şi de odihnă

ITM: Transportatorii îşi obligă şoferii să nu respecte timpii de lucru şi de odihnă 

calatori autobuz 3

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a organizat, luna trecută, o campanie de verificare a transportatorilor rutieri de mărfuri şi de persoane. Acţiunea a vizat identificarea firmelor care folosesc personal fără forme legale de angajare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare şi respectarea timpului de muncă și de odihnă.

Campania a fost iniţiată urmare unor sesizări adresate Inspecției Muncii și a numeroaselor evenimente petrecute în traficul rutier având drept cauză numărul mare de ore pe care salariații le prestează la locul de muncă, precum și stresul cu care aceștia se confruntă.

Au fost verificați 23 de angajatori şi s-au aplicat amenzi în valoare de 11.000 de lei. S-a constatat că angajatorii nu păstrau la sediul societății registrul de evidență a salariaților, dosarele de personal erau incomplete iar, din documentele verificate, a reiesit că timpii de lucru și cei de odihnă nu erau respectați, conform legislației specifice. În schimb, este îmbucurător faptul că nu au fost identificate persoane muncind fără forme legale de angajare.

Adaugă un Comentariu

*