Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ITM va avea, de luna aceasta, o evidenţă clară a salariilor plătite din fonduri publice

ITM va avea, de luna aceasta, o evidenţă clară a salariilor plătite din fonduri publice 

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dambovita informează că, în data de 8 decembrie 2016, a intrat în vigoare Ordinul nr.2263 privind procedura de transmitere a datelor în registrul public. Ordinul se aplică instituțiilor publice care au personal plătit din fonduri publice. Acesta prevede obligativitatea și modalitatea de transmitere a datelor cu privire la toate categoriile de personal plătit din fonduri publice, prin intermediul formularului M500.

Transmiterea datelor se realizează lunar, până la data de 25 (inclusiv) a lunii următoare pentru luna anterioară. Ghidul de completare a formularului M500 se află accesând pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală. Procedura de transmitere a datelor în registrul public este prevăzută în Anexa Ordinului 2263/2016. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial nr.991 din 8 decembrie 2016.

Precizăm că, prevederile H.G. nr.500/2011 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor în baza căruia angajatorii persoane fizice sau juridice de drept privat şi instituţiile publice au obligația completării şi transmiterii către inspectoratele teritoriale de muncă a datelor în Revisal rămân în vigoare.

Inspector şef,
Marius Lixandru

Adaugă un Comentariu

*