Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 19, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » JANDARMII au desfăşurat la Ochiuri un exerciţiu demonstrativ în prezenţa evaluatorilor NATO

JANDARMII au desfăşurat la Ochiuri un exerciţiu demonstrativ în prezenţa evaluatorilor NATO 

exercitiu-ochiuri-3

În cadrul exerciţiului internaţional de cooperare RoGendIntEx 2016, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi din localitatea Ochiuri, judetul Dâmbovița, 150 de jandarmi români au simulat, astăzi, o intervenție pentru restabilirea ordinii publice în mediul urban, precum și executarea unor tactici, tehnici și procedee specifice. De asemenea, au participat pompieri SMURD, personal specializat CBRN din cadrul IGSU, militari specializati in detectarea dispozitivelor explosive improvizate din Ministerul Apãrării, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Imigrări. În scenariu a fost inclusă și executarea procedurii standard de evacuare a victimelor din teren cu sprijinul unui elicopter MI-8 al Inspectoratului General de Aviației al MAI.

exercitiu-ochiuri-1

Exercițiul demonstrativ s-a desfășurat în prezența observatorilor din Brazilia, Palestina, Kuweit și Senegal, a evaluatorilor din cadrul Centrului de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate (Vicenza), Departamentului pentru Operațiuni de Menținere a Păcii (DPKO) al ONU, Colegiului European pentru Securitate și Apărare (ESDC) și a experților in domeniul misiunilor internaționale și gestionării crizelor ai Uniunii Europene (CMPD). De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, precum și alte oficialități.

exercitiu-ochiuri-2RoGendIntEx 2016 este cel mai amplu exercițiu internațional organizat de Jandarmeria Română care implică folosirea de forțe în teren și se desfășoară pe teritoriul a 4 județe (Dâmbovița, Covasna, Brașov și Harghita) și în municipiul București. Ediția din acest an reunește participarea a peste 20 de jandarmi şi polițiști din cadrul forțelor de Jandarmerie și Poliție din 17 de state, precum și reprezentanți a 4 organizații și structuri internaționale, iar comandantul exercițiului din acest an este un ofițer specialist din carol EUROGENDFOR (Forța de Jandarmerie Europeană).

Sursa foto: Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri

Adaugă un Comentariu

*