Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » JOBS: Educaţia şi piaţa muncii sunt combinate printr-un proiect în care elevii îşi descoperă propriile capacităţi

JOBS: Educaţia şi piaţa muncii sunt combinate printr-un proiect în care elevii îşi descoperă propriile capacităţi 

inspectoratul scolar dambovita 1

Proiectul “JOBS: Orientare profesională – Instruire în întreprinderi și școli”, finanţat printr-un grant din partea Elveției, a fost implementat, în perioada 2012- 2015, în 60 de școli din cele şase județe ale Regiunii Centru. Respectând principiile egalității de șanse și nediscriminării, au fost alese atât școli din mediul urban cât și rural, atât școli cu limba de predare română, cât și maghiară sau germană.

Începând cu anul școlar 2015 -2016, proiectul se va extinde în regiunile Nord Est și Sud – Muntenia, prin selectarea a şase unități de învățământ gimnazial și profesional sau tehnic din fiecare județ. procesul de selecţie, ce este coordonat de Inspectoratele Şcolare, se va încheia până la sfârşitul acestui an şcolar.

CITEŞTE ŞI: „Ministrul Pricopie a aflat la Târgovişte că învăţământul românesc nu produce meseriaşi”

În acest sens, miercuri – 1 aprilie, s-a organizat, la sediul ISJ Dâmboviţa, un eveniment de promovare a proiectului, la care au participat reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene, directori ai unor unități de învățământ gimnazial și, respectiv de învățământ profesional și tehnic, precum și reprezentanți ai Casei Corpului Didactic din cele şapte județe ale Regiunii Sud Muntenia. De asemenea, au fost invitați să participe la acest eveniment şi agenți economici parteneri, precum şi ceilalţi parteneri sociali.

Proiectul JOBS combină două elemente: piața muncii și educația. Printr-un curs transcurricular cu durata de un an, programul JOBS pregătește elevii din ultimii ani de învățământ secundar inferior sau din primii ani de învățământ secundar superior pentru alegerea corectă a viitoarei profesii și asigură sprijinul necesar pentru profesori. Elevii învață mai multe despre propriile capacități (abilități de viață) și intră în contact cu întreprinderi, companii sau instituții publice care oferă locuri de muncă în regiunea lor, fac cercetări pe tema oportunităților de muncă, analizează condițiile economice și pregătesc prezentări cu datele colectate.

Adaugă un Comentariu

*