Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » JUDO: Daniel Natea se antrenează la foc automat pentru Olimpiadă

JUDO: Daniel Natea se antrenează la foc automat pentru Olimpiadă 

natea

Judoka Daniel Natea continuă, şi la început de 2016, să fie singurul sportiv din cadrul cluburilor dâmboviţene calificat la Jocurile Olimpice, programate în vară, la Rio de Janeiro. Aflat pe locul 11 în lume la categoria +100 de kilograme, supergreul Clubului Sportiv Atletic Valleriana Târgovişte a început în forţă antrenamentele din acest an.

Elevul lui Iulian Crăciun s-a pregătit în această săptămână la Sibiu, iar după 12 ianuarie se va muta la Păltiniş, pentru o perioadă de zece zile. În schimb, luni, sibianul va efectua vizita medicală. După revenirea de la Păltiniş, Natea se va mai pregăti câteva zile la Târgovişte, iar apoi va participa la primul concurs al anului: Openul de la Sofia (30-31 ianuarie). Câteva zile mai târziu acesta va lua parte la Grand Slam-ul de la Paris (6-7 februarie), iar apoi vor urma Cupa Europeană de la Praga şi Grad Slam-ul de la Tbilisi. După aceste concursuri, judoka de la Valleriana va participa la Campionatul European de la Kazan şi Mastersul de la Guadalajara.

natea 2La toate turneele la care va concura în prima parte a anului, Natea şi-a propus evoluţii pe măsură, pentru a atinge cea mai bună formă la Olimpiadă.

„Prima parte a pregătirii se desfăşoară foarte bine. Totul este conform strategiei gândite la sfârşitul anului trecut. Cu siguranţă 2016 va fi un an de referinţă pentru Daniel, atâta timp cât va merge la Olimpiadă. Visul suprem al nostru este ca el să urce pe podium la Jocurile Olimpice. Cunoaştem că va fi foarte greu, dar nu şi imposibil.

În urmă cu trei ani, nimeni nu-i dădea şanse de calificare la Olimpiadă, dar într-un timp foarte scurt a demonstrat că este un sportiv valoros, asigurându-şi «biletul» pentru Rio. Sperăm să aibă comportări foarte bune la concursurile din parima parte a anului, iar la Olimpiadă să atingă forma maximă”, ne-a declarat Iulian Crăciun- antrenorul lui Natea.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*