Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » JUDO: Dănuţ Pechea, pentru a patra oară campion naţional

JUDO: Dănuţ Pechea, pentru a patra oară campion naţional 

Dănuţ Pechea, din nou campion naţional

Dănuţ Pechea a adus prima medalie de aur pentru judo-ul dâmboviţean în acest an. Sportivul de la CS Târgovişte a devenit campion la Turnu Severin după ce a terminat pe primul loc în Finala Campionatului Naţional de judo Under 16. Elevul lui Ilie Torcică s-a impus la categoria 73 de kilograme, la capătul unei prestaţii excelente pe întreaga durată a concursului.

Târgovişteanul, de care se interesează tot mai mult Dinamo Bucureşti, l-a învins în lupta pentru aur pe Alexandu Creţ, de la LPS CSŞ Oradea, cu scorul de 1-0. În schimb, în semifinale l-a depăşit pe George Creţu (SCM Bacău) – 10-0, iar în primele două tururi, i-a răpus pe Cristian Pascu (CNS Cetate Deva) şi Nicolae Jujurcă (CS Muncitorul Reşiţa), sportivi de care a trecut de fiecare dată cu 10-0.

În urma evoluţiei de la Turnu Severin, Pechea a ajuns la a patra medalie de aur obţinută în ultimii patru ani. Pentru acest nou titlul de campion, dâmboviţeanul a primit din partea organizatorilor federali o plachetă pentru meritele contabilizate în ultima perioadă.

„Mă bucură nespus de mult evoluţia lui Dănuţ. A fost din nou fenomenal, iar acest lucru l-a dus să câştige încă o dată aurul. Este unul dintre cele mai bune produse de care a dispus judo-ul dâmboviţean vreodată”, s-a exprimat Ilie Torcică, antrenorul său.

Tot la Naţionalele U16, Pechea a intrat în posesia medaliei de aur şi cu echipa Euroregiunii 3, din care a făcut parte şi colegul său de club, Ştefan Ghinescu.

Argint pentru Ghinescu

Ştefan Ghinescu a reprezentat un alt sportiv dâmboviţean care a adus un rezultat pe măsură judo-ului dâmboviţean la Turnu Severin. Judoka de la CS Târgovişte a ajuns vicecampion naţional, la categoria 81 de kilograme. În disputa pentru medalia de aur, târgovişteanul a cedat în faţa lui Ricardo Stoica (LPS Focşani), cu scorul de 0-10. Până la meciul din finală, Ghinescu a obţinut numai victorii pe linie: 10-0 cu Cristian Gheorghe (Dinamo Bucureşti) –în semifinale şi 10-0 cu Bogdan Ianculescu (CS Bushi Shindo Târgu Mureş) – în sferturi, iar în primul tur a avut liber.

Andrei Moga, învingător într-una din finalele mici

Andrei Moga, de la CSŞ Târgovişte, a fost al treilea judoka dâmboviţean care s-a clasat pe podiumul de premiere la Naţionalele U16. Sportivul pregătit de Romel Muşa a cucerit medalia de bronz la categoria 42 de kilograme. În disputa din finala mică, Moga a dispus de Mihai Baloi (CSM Piteşti), cu 7-0. În schimb, pentru accesul în semifinale, dâmboviţeanul s-a înclinat în faţa lui Loreuno Moise (LPS Focşani), cu 0-10.

Ionuţ Parghel

Judoka dâmboviţeni, pe podium la Turnu Severin

Judoka dâmboviţeni, pe podium la Turnu Severin

Adaugă un Comentariu

*