Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 1, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Jurnalistă malteză, ASASINATĂ pentru că şi-a făcut corect meseria!

Jurnalistă malteză, ASASINATĂ pentru că şi-a făcut corect meseria! 

Sursa foto: stirileprotv.ro

Constatăm cu tristeţe că jurnaliştii care critică puterea, care deranjează anumite structuri mafiote, au început să fie ameninţaţi, hărţuiţi, ba chiar eliminaţi fizic. Nu ne gândeam că într-o ţară europeană, democrată, se va ajunge la asasinate, ziariştii fiind împuşcaţi sau aruncaţi în aer din cauza dezvăluirilor pe care le fac.

Daphne Caruana Galizia, din Malta, a fost omorâtă pentru ceea ce a scris! Potrivit materialelor pe care le-a publicat, soţia premierului maltez Joseph Muscat ar fi primit bani de la fiica preşedintelui azer prin intermediul unei companii înfiinţate de Mossack Fonseca, societatea de avocatură aflată în centrul scandalului „Panama Papers”. Maşina în care se afla jurnalista a explodat în momentul în care a fost pornită.

Analiştii europeni afirmă acum că, odată cu acest asasinat, Uniunea Europeană a intrat într-o criză a libertăţii de exprimare. Cu câteva săptămâni înainte de tragedie, jurnalista ceruse poliţiei malteze protecţie. Caruana Galizia primea mesaje în care era ameninţată cu moartea.

Răspuns la Jurnalistă malteză, ASASINATĂ pentru că şi-a făcut corect meseria!

  1. Pingback: Ziarist slovac, ASASINAT! 10.000 de oameni au protestat la Bratislava - incomod-media.ro

Adaugă un Comentariu

*