Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » JUSTIȚIA DIN ROMÂNIA FRIPTĂ LA CEDO! Statul român a fost obligat să plătească peste 35 de milioane de euro pentru erori

JUSTIȚIA DIN ROMÂNIA FRIPTĂ LA CEDO! Statul român a fost obligat să plătească peste 35 de milioane de euro pentru erori 

CEDO

Erorile judiciare au costat statul roman, in ultimii ani, zeci de milioane de euro. In perioada 2008 – 2013, Ministerul Finantelor Publice a platit despagubiri in valoare de peste 155 de milioane de lei noi, ca urmare a condamnarilor suferite la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Ceea ce inseamna mai mult de 35 de milioane de euro.

Potrivit unui raspuns acordat Lumeajustitiei.ro de catre Ministerul Finantelor Publice, cea mai mare suma platita de statul roman, drept despagubiri in urma hotararilor CEDO, s-a inregistrat in anul 2010. Este vorba despre aproximativ 48 de milioane de lei. In 2013, pana in acest moment, statul roman a platit daune in valoare de aproape 1,5 milioane de lei.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Răspuns la JUSTIȚIA DIN ROMÂNIA FRIPTĂ LA CEDO! Statul român a fost obligat să plătească peste 35 de milioane de euro pentru erori

  1. liv

    La modificarea Constitutiei poate ar trebui introdusa si responsabilizarea magistratilor, in actul de justitie, asa ca „Malpraxis”, cu sanctiune pecuniara individuala.
    De ce sa plateasca contribuabilul roman, costul erorilor judiciare?

     

Adaugă un Comentariu

*