Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » Karateka morenari au cucerit Slovacia! Ştefan Neaga este campion european

Karateka morenari au cucerit Slovacia! Ştefan Neaga este campion european 

karate moreni 1

Sportivii de la CS Petrom Flacăra Moreni au încheiat la înălţime cea de-a treia ediţie a Campionatului European de Karate Shito Ryu pentru seniori, cadeţi, juniori şi copii. La turneul continental, găzduit de Nove Zamky (Slovacia), karateka morenari au impresionat din plin, iar la final şi-au asigurat o zestre bogată de medalii. În urma unor evoluţii de excepţie, elevii lui Gelu Cozmolici au revenit acasă cu şapte medalii, câte două de aur şi argint şi trei de bronz.

Ştefan Neaga, cel mai bun din Europa la juniori

Principalul karateka morenar care a cucerit Slovacia a fost Ştefan Neaga. Acesta a devenit campion european la kumite – juniori, după ce a fost de neoprit la categoria 62 de kilograme. Neaga a fost singurul karateka dâmboviţean care a obţinut medalia de aur la ediţia din acest an a Campionatul European, în cadrul probelor individuale. Tot la întrecerea de la Nove Zamky, morenarul a intrat şi în posesia distincţiei de bronz, după ce a terminat pe locul 3 cu echipa României de kumite – juniori. Pe lângă Neaga, în Slovacia, aur a mai cucerit echipa de kata a clubului morenar, la categoria copii 9-12 ani, care a fost alcătuită din Ana Diţescu, Ioana Dumitru şi Raluca Bica. Aceasta a reprezentat singurul podium obţinut de Petrom Flacăra Moreni în proba pe echipe.

karate moreni 2

Ana Diţescu a obţinut cele mai multe medalii pentru clubul morenar

Ana Diţescu a fost karateka morenară care a strâns cele mai multe medalii pentru clubul de pe Valea Cricovului la acest European. După medalia de aur obţinută în proba de kata pe echipe – copii 9-12 ani, micuţa sportivă din Moreni a intrat în posesia argintului în proba individuală de kumite – copii 10-11 ani (categoria +40 kg) şi a bronzului în proba individuală de kata – copii 10-11 ani.

De asemenea, o altă medalie de argint pentru CS Petrom Flacăra a fost obţinută de Raluca Bica la kata copii 10-11 ani. În schimb, Ioana Dumitrescu şi-a trecut în cont un bronz la kumite – copii 12-13 (cat. 44 kg). La Campionatul European din Slovacia, clubul morenar a deplasat 4 sportivi, care şi-au asigurat fiecare cel puţin două medalii, la diferitele probe la care au fost înscrişi.

Cozmolici: „Sportivii noştri şi-au îndeplinit obiectivele”

Performanţele obţinute de morenari în Slovacia a adus multă bucurie în rândul antrenorului Gelu Cozmolici.

„Este un lucru extraordinar că sportivii au putut urca de atâtea ori pe podiumul de premiere. Ne bucurăm foarte mult că Ştefan a ajuns cel mai bun din Europa la întrecerea juniorilor. După rezultatele obţinute se poate spune că sportivii noştri şi-au îndeplinit cu brio obiectivele la acest European”.

Următoarea competiţie la care vor lua parte karateka morenari este Cupa României de interstiluri, găzduită de COSR „Sidney 2000” Izvorani, la sfârşitul acestei săptămâni. CS Petrom Flacăra Moreni va miza la acest concurs pe cinci sportivi, unde patru vor fi înscrişi la juniori şi unul la cadeţi. După Cupa României, pentru karateka morenari, urmează până în luna septembrie, o perioadă de recuperare şi refacere pentru concursurile din a doua parte a anului.

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*