Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 14, 2022
Sunteți Aici Home » SOCIAL » LA BĂRBULEȚU, MOARA MACINĂ… PROBLEME! Doi proprietari se războiesc şi de pierdut, pierde tot satul. VEZI VIDEO!

LA BĂRBULEȚU, MOARA MACINĂ… PROBLEME! Doi proprietari se războiesc şi de pierdut, pierde tot satul. VEZI VIDEO! 

moara barbuletu

Din 1990 încoace, în mediul rural, cele mai mari scandaluri, litigii, certuri și probleme au pornit de la pământ! Simțul proprietății a ajuns de multe ori până la violență. Odată pornit, războiul funciar nu cunoaște opreliști. Părțile scot la bătaie toate mijloacele de luptă. Ambiția de a demonstra cu tot dinadinsul că au dreptate este copleșitoare.

Într-o asemenea poveste a intrat și Marian Nițescu, un gospodar de frunte din Bărbulețu. Omul se află în litigiu cu niște rude mai îndepărtate pentru o bucățică de pământ pe care și-a construit, cu acceptul proprietarului, o moară. La vremea respectivă, nu s-a gândit să perfecteze tranzacția în notariat, iar după moartea proprietarului terenului au apărut necazurile. Moștenitorii îi cer acum să-și ia moara și să plece.

VEZI VIDEO

Într-adevăr, moara de la Bărbulețu este una modernă, cum puține există în județ. Marian Nițescu spune că renunță la moară fără părere de rău, dacă se găsește cineva să-i restituie banii investiți.

Oamenii din sat nici nu concep să rămână fără moară. Ar însemna ca ei să urce sacii cu cereale în căruță și să plece tocmai la Pietrari sau, mai departe, la Voinești.

Și autoritățile recunosc că moara este utilă în comunitatea de la Bărbulețu. Tocmai de aceia, administrația locală a încercat să medieze conflictul între cele două părți, dar nu a reușit deocamdată.

Tot acest litigiu a pornit de la faptul că una dintre părți s-a răzgândit, dar s-a răzgândit după ce moara era deja pusă în funcțiune! Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă tranzacția era perfectată în notariat.

Și, uite așa, fiindcă s-a bazat pe vorbe și a avut încredere în neamuri, Marian Nițescu a ajuns să plătească, vrea nu vrea, cheltuind cu judecata, bani frumoși pentru pământul pe care a construit moara.

Deși nu merită să piardă timp, bani și nervi prin tribunale pentru o bucățică de teren care valorează mai puțin de 500 de lei, cele două părți merg mai departe. Marian Nițescu vrea să demonstreze în fața justiției că a fost un om corect, contrar susținerilor rudelor sale, care spun că au fost păcălite și vor acum ca omul să-și ia moara și să meargă unde o vedea cu ochii. Cine pierde cel mai mult din tot acest scandal? Sătenii care ar fi nevoiți să meargă cel puțin 10 kilometri până la cea mai apropiată moară de pe valea Râului Alb, moară care funcționează în comuna vecină, Pietrari.

Adaugă un Comentariu

*