Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » LANSARE: „Blocaţi în labirint”, o carte pledoarie pentru unirea Basarabiei cu România!

LANSARE: „Blocaţi în labirint”, o carte pledoarie pentru unirea Basarabiei cu România! 

lansare carte george simion 1

Întâlnirea dintre târgovişteni şi George Simion, tânărul preşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, nu a fost musai o lansare de carte, ci mai degrabă un eveniment tip manifest prin care unioniştii îşi fac cunoscută prezenţa, gândurile şi idealurile. Alături de doritorul de unire George Simion, s-au aflat profesorul de istorie Silviu Miloiu, de la Universitatea Valahia, şi Constantin Nicolae, voluntar al Platformei Acţiunea 2012.

Autorul lucrării „Blocaţi în labirint”, o carte cu impresii istorice din Moldova, unde sunt surprise diferite ipostaze ale micului stat de după desprinderea de Uniunea Sovietică, nu a insistat prea mult pe prezentarea volumului său. George Simion a spus că „Pierduţi în Labirint” este destinată moldovenilor, românilor de dincolo de Prut, să anime şi să întărească sentimentul de unire. La Chişinău au fost tipărite şi puse în vânzare 20.000 de exemplare. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru a aduce cât mai mulţi moldoveni în România.

Preşedintele Platformei Acţiunea 2012 este convins că unirea care nu a fost înfăptuită la momentul oportun, adică imediat după ruperea Moldovei din blocul sovietic, se poate realiza dacă dorim acest lucru cu adevărat. Dacă ne apropiem mai mult de fraţii moldoveni, dacă le arătăm că România nu este statul negru, pe care îl prezintă propaganda antiunire de la Chişinău.

lansare carte george simion 3

Lansarea de carte a coincis cu venirea în România, la Târgovişte, în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, a sute de moldoveni cuprinşi în proiectul Platformei Acţiunea 2012 „Cunoaşte-ţi ţara”, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi al altor instituţii din judeţ.

George Simion i-a îndemnat pe dâmboviţeni să-i primească cu multă căldură sufletească pe fraţii moldoveni, să îi privească cu încredere, cu dragoste, să le insufle dorinţa de unire cu patria mamă, să le arate că România este un stat adevărat, cu viitor, cu resurse, bine ancorat în realitatea europeană.

Între timp, în sală au intrat şi cei 100 de moldoveni veniţi în aceste zile la Târgovişte. Momentul a fost prielnic pentru istoricul Silviu Miloiu pentru a face o scurtă incursiune în istoria adevărată a Basarabiei, a dramei care a dus la ruperea de ţară prin odiosul pact Ribbentrop-Molotov.

„Atunci când există două naţiuni, declarate ca atare, dar care reprezintă un singur grup etnic, o singură limbă şi sunt despărţite de-o graniţă, în mod evident creată artificial, este firească dorinţa de unire, de regăsire în matca aceleiaşi ţării”, a spus Silviu Miloiu.

lansare carte george simion 2

Adaugă un Comentariu

*