Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 5, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LANSARE: „Cartea fără nume”, un volum care va străluci pe bolta poeziei naţionale!

LANSARE: „Cartea fără nume”, un volum care va străluci pe bolta poeziei naţionale! 

cartea fara nume

Primăria Târgovişte şi Teatrul Tony Bulandra organizează, joi – 18 ianuarie 2018, de la ora 17:00, lansarea volumului „Cartea fără nume”, ce poată semnătura cunoscutului poet şi ziarist Lucian Avramescu. Publicul se va putea bucura de o seară cu totul şi cu totul deosebită. „Cartea fără nume” conține poezii și o piesă de teatru care stârnește curiozitatea prin titlul său – „Să nu furi niciodată o mireasă!”.

„Versul poetului Lucian Avramescu este sensibil și realist, clasic și modern, cadențat și ieșind din linie, acolo unde spontaneitatea și inspirația pornesc înaintea rigorilor lirice pe care poetul le bine-cunoaște. Piesa de teatru se bazează, de asemenea, pe efectul surpriză.

Calităților scrierilor sale le va face un laudatio scriitorul și lectorul universitar doctor Sebastian Vlad Popa, iar actori ai teatrului vor interpreta un tablou din piesa menționată și poezii reprezentative din volum. Astfel, publicul se va putea bucura de vocile și emoțiile Cameliei Varga, Mariei Nicola, Cosminei Lirca, Cristinei Dumitra și ale lui Mircea Silaghi, Radu Câmpean, Cristian Olaru și Daniel Nuță.

«Cartea fără nume» amintește de «Steaua fără nume» a lui Mihail Sebastian și va străluci la fel de frumos pe bolta poeziei naționale”, se arată într-un comunicat al Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*