Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » LANSARE: „Dracul şi mumia” de Stelian Tănase, un roman care nu te lasă să dormi…

LANSARE: „Dracul şi mumia” de Stelian Tănase, un roman care nu te lasă să dormi… 

SURSA FOTO: Mediafax - Diana Iurkiewicz

Miercuri, 18 noiembrie 2015, Editura TREI şi Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa organizează la Târgovişte, începând cu ora 17:00, evenimentul de lansare a cărţii „Dracul şi Mumia” de Stelian Tănase – scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune şi analist politic.

„Lenin a dispărut din Piaţa Roşie într-o noapte ploioasă de aprilie 1953. Dracul a deschis sarcofagul şi l-a tras de picioare…” Aşa începe această pasionantă poveste relatată de patru beţivi şi plasată de autor în timpul Războiului Rece. Scena pe care se desfăşoară palpitanta acţiune este Europa — Moscova, Berlin, Paris, Viena, Praga.

Este un policier clasic şi un roman de aventuri scris după toate regulile, dar mai ales un roman oniric, o parodie macabră şi adesea cinică. Este o pastişă scrisă cu o rară strălucire a stilului.

Stelian Tănase este un continuator al lui Gogol şi Bulgakov, dar nu mai puţin al lui Celine şi Borges. Imaginaţia sa lucrează în aceste pagini la turaţie maximă pentru a oferi cititorului unul dintre cele mai surprinzătoare romane din literatura contemporană. Este dincolo de orice comedie neagră, un imens hohot de râs pe seama „uitatului secol XX“.

Sarcasmul autorului nu se opreşte în faţa niciunei statui sau prejudecăţi. O mitologie întreagă (Kafka, Lenin, Brecht, Freud, Tzara etc.) este demontată cu pre cizie de ceasornicar. Ce este „Dracul şi mumia”? Un roman care nu te lasă să dormi…”, se arată într-un comunicat remis de Editura TREI.

dracul si mumia

Răspuns la LANSARE: „Dracul şi mumia” de Stelian Tănase, un roman care nu te lasă să dormi…

  1. moshu49

    poate vouă, jurnaliştilor, vă spune şi ce răspuns a primit la „SCRISOARE CĂTRE UNIUNEA EUROPEANĂ, BRUXELLES”, datată 23 iulie 2012 :(
    asta ca să aveţi „Emoţii dulci-amare…” (I.Obăgilă)

     

Adaugă un Comentariu

*