Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, ianuarie 15, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LANSARE: „Fotbal sub Turnul Chindiei”, o cronică sinceră a sportului rege la Târgovişte!

LANSARE: „Fotbal sub Turnul Chindiei”, o cronică sinceră a sportului rege la Târgovişte! 

carte gabriel degeratu

Am avut răgazul, zilele acestea, să răsfoiesc cu atenţie, nu să citesc, fiindcă lucrarea este imensă, cartea în trei volume „Fotbal sub Turnul Chindiei”, scrisă cu mult har, talent şi profesionalist gazetăresc de jurnalistul Gabriel Degeratu. Am rămas mut de uimire în faţa muntelui de informaţii pe care autorul le-a adunat aproape pe neştiute, le-a contabilizat, apoi le-a brodat cu inspiraţie în cartea sa.

„Fotbal sub Turnul Chindiei” nu este numai o incursiune în timp a fotbalul târgoviştean. Nu este doar o epopee a echipei care a crescut şi decăzut sub Turnul Chindiei, ci reprezintă istoria acestor locuri, cu oamenii săi, cu cei care au crescut aici, au trudit aici în varii domenii de activitate şi care, l-a un moment dat, s-au intersectat cu fenomenul sportiv.

Gabriel Degeratu a creat, fără doar şi poate, un film monumental pus în paginile unei cărţi. Abundenţa de informaţii, secvenţe inedite, istorioare, întâmplări, frânturi de legendă, fotografii şi stilul scriitoricesc abordat fac din cartea sa o cronică sinceră, limpede, curată a unor vremuri pe care mulţi dintre cei care trăiesc astăzi nu le ştiu sau nu au avut de unde să le afle.

Jurnalistul de televiziune Gabriel Degeratu pune celor interesaţi, pe tavă, o altă faţă a lucrurilor. Se plimbă de pe scenă în culise şi tot aşa, creând un spectacol reportericesc unic. A transpirat adunând informaţii inedite, fotografii, scotocind arhive în căutarea poveştilor nemaiauzite despre aproape un secol de fotbal.

Sportivii, antrenorii, cei care au sprijinit fotbalul, cei de pe margine, publicul, politicienii, şefi de instituţii, copiii, soţiile, jurnaliştii, cu toţii se regăsesc în paginiile cărţii lui Gabriel Degeratu, ca într-o mare familie. Sunt personaje, au conexiuni cu totul. Nu sunt acolo dintr-o întâmplare. Reprezintă cărămizi ale monumentalei creaţii ale istoricului clipei care se cheamă Gabriel Degeratu.

Lucrarea „Fotbal sub Turnul Chindiei” este o enciclopedie, un manual pentru jurnalişti şi pentru cei care studiază acest domeniu, o carte de referinţă despre cum trebuie disecată cu adevărat istoria.

Adaugă un Comentariu

*