Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » LANSARE: „Idealuri social-democrate versus Trădare Naţională”, o carte ca un trăznet!

LANSARE: „Idealuri social-democrate versus Trădare Naţională”, o carte ca un trăznet! 

carte ion stan

Deputatul Ion Stan, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, secretar şi membru al Comisiei Parlamentare de control SRI, a ieşit la rampă cu o carte monumentală. O istorie a vremurilor pe care le-am trăit, o cronologie exactă, realizată prin interpelări şi declaraţii politice, a perioadei 2006-2012, când scara valorilor a fost dată peste cap, iar molima fricii, a confuziei, a răzbunării cu orice preţ, a degringoladei şi fariseismului a înăbuşit societatea românească.

Prima declaraţie din carte se numeşte „România – De la Statul de Drept, Democratic şi Social spre Statul Republică Prezidenţială, Autoritară şi Poliţienească, iar „Rezoluţia Conferinţei Organizaţiei Judeţene Dâmboviţa a PSD pentru solidarizare cu domnii Ion Iliescu şi Adrian Năstase, victime ale unor înscenări judiciare cu caracter de represalii politice” încheie simfonia concretului şi adevărurilor deranjante.

Totul te înfrigurează. Curajul debordant al deputatului Stan, patriot şi creator de bine, respiră prin fiecare filă a cărţii pe care ne-o pune acum în faţă spre dreaptă judecare. La vremea respectivă, prinşi cu nimicurile existenţiale şi cu problematica de fapt divers, poate nu am dat prea multă importanţă dezvăluirilor lui Ion Stan făcute fără nicio teamă în cadru organizat, pe faţă, în Parlament, în marile cancelarii politice.

Acum, când recitim cu aplecare declaraţiile şi interpelările sale şi le aşezăm în prima linie, între bine şi rău, nu ne mai mirăm că a trebuit să treacă printr-o dramă teribilă. Ne întrebăm cum a reuşit să stea aşa de mult în picioare, fără să fie mitraliat de cercurile politice, economice şi de celelalte entităţi pe care le-a biciuit, curajos, în mandatul său de deputat, având un singur rost, binele României.

Lucrarea lui Ion Stan, studiată cu atenţie, te copleşeşte, demască resorturile unui mecanism al răului migălit, pe faţă sau mai mult în dos, de artizani cu instincte malefice. Să lupţi cu un sistem, să demaşti mizerii transfrontaliere, jocuri de culise, înţelegeri otrăvitoare, să-l ataci, continuu, pe preşedintele Traian Băsescu, corupţia instaurată, partidele aflate la putere, un ambasador al Statelor Unite, sfidarea democraţiei, să nu fi de acord până la urmă cu unele acţiuni ale propriei formaţiuni, poate avea două finalităţi. Ori învingi, ori balaurul te îngenuchiază. În cazul lui Ion Stan, lupta continuă…

Răspuns la LANSARE: „Idealuri social-democrate versus Trădare Naţională”, o carte ca un trăznet!

  1. moshu49

    wow! şi pe mine mă „înfrigurează”.
    n-am mai citit aşa elogii („curaj debordant”, „patriot şi creator de bine” … totul spre „binele României”) de peste 30 de ani.
    dar revin după sentinţa finală, să treacă Paştile.

     

Adaugă un Comentariu

*