Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » SPORT » LANSARE: „Istoria fotbalului târgoviştean”, o carte document

LANSARE: „Istoria fotbalului târgoviştean”, o carte document 

lansare carte boriga 3

Alexandru Boriga şi Gabriel Boriga au lansat, astăzi, la Biblioteca Judeţeană, volumul „Istoria fotbalului târgoviştean”. Cartea, structurată în 700 de pagini, reprezintă o enciclopedie a fotbalului de lângă Turnul Chindiei de la origini şi până în prezent. Valoroasa lucrare a celor doi autori târgovişteni este o carte document ce radiografiază tot ce înseamnă sportul rege târgoviştean. În ea se pot găsi toate performanţele şi rezultatele echipelor târgoviştene, toţi jucătorii care au evoluat la Târgovişte, toate recordurile fotbaliştilor, dar şi numeroase fotografii şi instantanee publicate în premieră cu sportivi care au scris istorie în fotbalul din vechea cetate de scaun a Ţării Româneşti.

Festivitatea de lansare a fost una emoţionantă, iar la aceasta au luat parte foşti sportivi dâmboviţeni, dar şi numeroşi invitaţi din diferite domenii de activitate. La eveniment s-au remarcat şi actualii componenţii ai Chindiei, care au venit însoţiţi de reprezentanţii din staff-urile tehnic şi administrativ. De asemenea, în cadrul galei de lansare, pe lângă autori, au ţinut discursuri, atât Adrian Ţuţuianu – preşedintele CJ Dâmboviţa, Cristian Stan – primarul interimar al municipiului Târgovişte, cât şi fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu.
Alexandru Boriga (fost prefect al judeţului, fost cronicar sportiv) şi fiul său, Gabriel Boriga (fost primar al Târgovişte), au dus o muncă titanică în ultimii cinci ani, pentru a scoate la lumină acest volum. Cartea costă 50 de lei şi se adresează tuturor microbiştilor dâmboviţeni şi nu numai care vor să cunoască adevărata istorie a fotbalului târgoviştean.

Ionuţ Parghel

lansare carte boriga 4 lansare carte boriga 2 lansare carte boriga 1port, fotbal, lansare, boriga

carte

istorie

2 Răspunsuri la LANSARE: „Istoria fotbalului târgoviştean”, o carte document

  1. Vali NIŢU

    Felicitări, din suflet, OAMENI minunaţi…!

     
  2. petrache marin dorin

    Exceptionala veste,va multumim pentru munca depusa si la mai multe carti !

     

Adaugă un Comentariu

*