Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LANSARE: „Secretul Uriaşului 160″, un roman document despre „focul etern” de la Moreni

LANSARE: „Secretul Uriaşului 160″, un roman document despre „focul etern” de la Moreni 

adi melicovici

Soarta i-a surâs confratelui nostru Adrian Melicovici, care şi-a continuat munca de gazetar şi scriitor şi după ce s-a stabilit în Italia, alături de Cati, marea lui iubire, care i-a stimulat apetitul pentru literatură şi l-a încurajat în permanenţă.

Acum a văzut lumina tiparului cea de-a şaptea lucrare literară a dâmboviţeanului – „Secretul Uriaşului 160″, un roman document despre istoria zonei petroliere a Moreniului, o frească a unui orăşel interbelic construit pe o mare de aur negru. Cu zeci de ani în urmă, o sondă a luat foc şi a rămas aprinsă luni de zile, spre uimirea tuturor celor sosiţi din toate colţurile lumii pentru a stinge imensa vâlvătaie hrănită din străfundurile pământului.

Discutam cu Adrian Melicovici, cu câţiva ani în urmă, despre acest subiect pe care voia să-l abordeze. L-am îndemnat să o facă. Începuse deja, ca un fin documentarist, să adune informaţii, poveşti, întâmplări, să caute în arhive, să asculte oamenii.

„Secretul Uriaşului 160″ a apărut la editura italiană „Espressioni Di MarcaAperta” care a avut încredere în talentul şi povestea incredibilă a lui Adrian Melicovici. Îl felicităm pentru reuşită!

Răspuns la LANSARE: „Secretul Uriaşului 160″, un roman document despre „focul etern” de la Moreni

  1. Adi . M.

    Vă mulţumesc mult pentru mediatizarea noii mele cărţi apărute, în fapt o poveste simplă scrisă în dulcele stil clasic. Cu tot respectul, Adi M.

     

Adaugă un Comentariu

*