Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » SOCIAL » LEGE: Ai card? Poţi să obţii numerar şi la POS-urile comercianţilor, nu doar la bancomat!

LEGE: Ai card? Poţi să obţii numerar şi la POS-urile comercianţilor, nu doar la bancomat! 

valentin calcan

Senatorii au aprobat astăzi o propunere legislativă potrivit căreia posesorii de carduri bancare de debit sau de credit pot retrage bani nu doar la bancomat, ci şi la terminalele de plată (POS-uri) ale comercianţilor.

„Am susținut în plen această propunere deoarece este benefică atât pentru comerciant, prin faptul că-și diminuează numerarul din casierie, cât și pentru client care se poate afla în imposibilitatea găsirii unui bancomat în apropiere. Pentru comerciant, sumele de bani aflate în casierie, reprezintă un risc atât pe perioada depozitării cât și în timpul transportului către o unitate bancară și de aceea diminuarea numerarului este de dorit.

În același timp, am susținut extinderea atât la nivelul autorităților publice locale obligate să aibă mijloace electronice de încasare a taxelor, impozitelor etc., cât și a operatorilor economici. Este de dorit ca într-un termen cât mai scurt plățile electronice să ia locul plăților cash, situație deja existentă în multe țări europene”, a precizat senatorul PSD de Dâmboviţa Valentin Calcan.

Adaugă un Comentariu

*