Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » LEGE: Clădirile publice fără autorizaţie la incendiu trebuie marcate cu panou!

LEGE: Clădirile publice fără autorizaţie la incendiu trebuie marcate cu panou! 

panou securitate la incendiu

Potrivit Legii 28/2018, care a intrat în vigoare începând cu data de 21 ianuarie 2018, beneficiarii investițiilor care vizează construcții publice fără autorizație de securitate la incendiu au obligația să realizeze și să amplaseze panouri de înștiințare în dreptul intrărilor în spațiile respective, cu următorul conținut, tipărit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb: «Acest spațiu funcționează fără autorizație de securitate la incendiu».

Obligația de marcare a spațiilor vizează categoriile de construcții cu următoarele destinații și funcțiuni:
I. Clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de comerț – baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine și hipermagazine;
II. Clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de cultură – teatre, cinematografe, săli polivalente, săli de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participării publicului;
III. Clădiri ori spații amenajate în clădiri cu destinația de turism – hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente și camere de închiriat în regim hotelier.

„Nerespectarea obligației de marcare a acestor spații prin realizarea și amplasarea panourilor de înștiințare atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei. Prevederile anterior menționate se aplică numai categoriilor de construcții pentru care este obligatorie obținerea autorizației de securitate la incendiu, conform art. 30, alin. (4), din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu completările și modificările ulterioare”, precizează ISU Ialomiţa.

Adaugă un Comentariu

*