Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LEGE: Finanţările nerambursabile pentru românii din diaspora se vor obţine mai uşor!

LEGE: Finanţările nerambursabile pentru românii din diaspora se vor obţine mai uşor! 

Claudia Gilia - deputat PSD

Românii din afara graniţelor ţării vor putea accesa mai uşor fonduri nerambursabile pentru programe, proiecte şi acţiuni care să contribuie la păstrarea identităţii lor etnice, culturale şi spirituale – potrivit modificărilor Legii nr. 321/2006, adoptate astăzi în Camera Deputaţilor. Schimbările au avut în vedere procedurile de contractare, avans, plată şi decontare.

„Legătura cu țara se întărește sau devine mai vulnerabilă în funcție de cum va ști și țara să acționeze. Eu cred că proiectul acesta va ajuta în mod real la dezvoltarea și crearea a noi proiecte care să aibă în centrul lor afirmarea identității naționale – culturale, lingvistice, religioase, accesul copiilor la învățământ de calitate, refacerea patrimoniului bisericesc comunitar etc.

Proiectul are prevederi foarte clare pentru sprijin transparent prin ministerul de resort. Acest instrument de lucru al Guvernului, îmbunătățit astăzi, prin aceste modificări, va conduce, în mod real, la un sprijin mai bun și mai consistent pentru românii din diaspora. Prin modificarea legislativă, adoptată astăzi în plenul Camerei Deputaților s-a făcut un pas, încă unul, pe care îl datorăm românilor de pretutindeni și pe care ni-l datorăm, de fapt, nouă înșine”, spune Claudia Gilia – deputat PSD, membru în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Adaugă un Comentariu

*