Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 7, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » LEGE: Guvernul a aprobat înființarea Avocatului Copilului. Vezi atribuţiile noii structuri!

LEGE: Guvernul a aprobat înființarea Avocatului Copilului. Vezi atribuţiile noii structuri! 

Mihai Tudose - premierul României (Sursa foto: www.ebihoreanul.ro)

Executivul a adoptat, în ședința de astăzi, un proiect de lege care modifică și completează Legea privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului și înfiinţează Avocatul Copilului.

Noua structură va primi și soluționa plângerile individuale făcute de copii sau de reprezentanți ai acestora față de instituții publice din domeniul sănătății, educației și protecției speciale a minorilor. Ulterior, Avocatul Copilului va verifica instituțiile publice reclamate.

În plus, acesta va realiza studii şi evaluări, pentru a stabili gradul în care autoritățile administrației publice centrale sau locale, dar și specialiștii sau persoanele fizice din România respectă, în fapt, drepturile copilului – se arată într-un comunicat remis de Guvern.

Actul normativ prevede înființarea a 18 noi posturi, începând cu 1 ianuarie 2018, dintre care patru în aparatul central al Avocatului Poporului și câte un post pentru fiecare birou teritorial. Persoanele respective vor instrumenta exclusiv dosarele și cazurile care vizează problematica drepturilor copilului.

Adaugă un Comentariu

*