Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » MĂSURĂ: Guvernul va deconta firmelor salariul minim pe economie pentru ucenici și stagiari

MĂSURĂ: Guvernul va deconta firmelor salariul minim pe economie pentru ucenici și stagiari 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziaruldeaiud.ro)

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază, la cerere, pe perioada derulării acestuia (între unul și trei ani), de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună (net), echivalentul a 250 euro/lună, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern săptămâna aceasta.

Totodată, Executivul a decis să acorde angajatorilor câte 1350 de lei/lună (net), adică echivalentul a 300 euro/lună, pentru a stimula încheierea contracte de stagiu cu absolvenți de învățământ superior. Suma se acordă pe perioada derulării contractului de stagiu, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în limita fondurilor alocate.

Sumele din bugetul asigurărilor pentru șomaj destinate finanțării acestor măsuri vor fi alocate în limita bugetului aprobat pe 2017 și a estimărilor pe anii următori.

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă și a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior va fi transmis Parlamentului, spre adoptare.

Adaugă un Comentariu

*