Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » LEGE: Partidele care promovează femeile pe listele electorale primesc mai mulţi bani de la buget!

LEGE: Partidele care promovează femeile pe listele electorale primesc mai mulţi bani de la buget! 

claudia gilia 1

Deputaţii au votat astăzi modificările la Legea nr. 334/2006, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, făcând astfel încă un pas pentru o reprezentare corectă a femeilor în organismele alese – după cum s-a exprimat Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa. Potrivit noilor dispoziţii legale, s-a stabilit o limită minimă a sumei alocate anual partidelor politice, respectiv 0,01% din veniturile prevăzute în bugetul de stat, şi s-a prevăzut că suma alocată va fi majorată dublu proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei.

„Subreprezentarea femeilor în politica românească este o certitudine și o arată procentele de reprezentare a acestora în organismele alese (Parlament, autorități publice locale, Parlamentul European). Practica, chiar a statelor cu democrații consolidate, a arătat că procentul femeilor aflate în forurile decizionale ale instituțiilor politice nu va crește fără reglementarea unor măsuri specifice”, precizează deputata Claudia Gilia.

Adaugă un Comentariu

*