Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » LEGE: Primarii şi viceprimarii primesc salarii majorate cu 30% înaintea celorlalţi bugetari

LEGE: Primarii şi viceprimarii primesc salarii majorate cu 30% înaintea celorlalţi bugetari 

Sursa foto: acor.ro

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene şi modificarea şi completarea unor acte normative, cu amendamentul propus de Corneliu Olar (PNL), fost primar cu cinci mandate, de majorare cu 30% a salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, începând cu 1 aprilie 2017, până la intrarea în vigoare a legii salarizării unitare.

„Primarii erau oarecum frustraţi, aveau salarii foarte mici şi aşteptăm de la ei performanţe. Nu era nici constituţional, nici moral să ţii un primar cu un salariu mic, el nu are niciun spor iar salariul primarilor era depăşit de mulţi profesori, de poliţistul din comună, ceea ce nu este normal”, a afirmat Corneliu Olar.

Amendamentul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Legea va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

„Apreciez că o administrație publică locală eficientă se poate face numai cu primari remunerați la un nivel conform responsabilităților lor. Subliniez că măsura promovată de PNL și asumată de Parlament este necesară pentru a repara discriminarea instituită de o serie de creșteri salariale pentru personalul bugetar, care a făcut ca primarii să fie remunerați la un nivel inferior propriilor subalterni”, a explicat Iancu Caracota – senator PNL şi fost prefect al judeţului Dâmboviţa.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*