Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Rovana Plumb, acuzată că fentează taxa de poluare pe care a introdus-o când era ministrul Mediului

Rovana Plumb, acuzată că fentează taxa de poluare pe care a introdus-o când era ministrul Mediului 

Foto: România Liberă

Fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, şi-a înmatriculat maşina în Bulgaria pentru a nu plăti taxa de poluare pe care chiar ea a impus-o! Este dezvăluirea făcută de jurnaliştii de la „România Liberă, care au fotografiat autoturismul chiar în curtea familiei Plumb.

Mai mult, şoferul familiei le-a spus ziariştilor că vehicului cu numere de Bulgaria este utilizat de fiul demnitarei. „Mașina e împrumutată de la o firmă din Bulgaria și merge băiatul cu ea”. De asemenea, mai mulţi martori au povestit că de autoturismul respectiv se foloseşte chiar şi soţul ministrei.

Rovana Plumb a negat că ar deţine o maşină înmatriculată în Bulgaria. Prin intermediul consilierului personal, le-a transmis ziariştilor că autoturismul Audi Q7 a fost înstrăinat către o terță persoană, în anul 2013.

În 2012, când era ministrul Mediului, Rovana Plumb a înlocuit taxa de primă înmatriculare cu timbrul de mediu, care a intrat în vigoare din 15 martie 2013. Mai exact, orice cumpărător al unui autoturism trebuie să plătească o taxă de poluare indiferent dacă mașina este adusă din UE sau este deja înmatriculată în România înainte de 2007.  Jurnaliştii de la „România liberă” notează că printre cei care nu respectă această reglementare este chiar Rovana Plumb.

 

Adaugă un Comentariu

*